Sport

Zvezda dočekuje Olimpiju – Mirotić u Beogradu, Čović pozvao navijače da "pozdrave" Mesinu

Košarkaši Crvene zvezde od 20:30 časova dočekuju ekipu Olimpije iz Milana u utakmici 10. kola Evrolige
Zvezda dočekuje Olimpiju – Mirotić u Beogradu, Čović pozvao navijače da "pozdrave" Mesinu© Dusan Milenkovic/ATAImages

Srpski šampion ima tri pobede i šest poraza i zauzima 15. mesto na tabeli, odmah iznad italijanskog predstavnika koji ima isti učinak.

Zvezda i dalje ne može da računa na važne igrače iz spoljne linije Branka Lazića i Adama Hangu, a vrlo verovatno meč će sa strane posmatrati i Šabaz Nejpir, iako je dan ranije odradio trening.

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je, pred utakmicu, da je na njegovoj ekipi da se drži plana i da ima fokus na meču.

"Šabaz je trenirao sa maskom, procenićemo situaciju i donećemo odluku u poslednjem momentu da li će igrati", rekao je Sferopulos.

"Igramo protiv tima koji igra sve bolje, imaju dve pobede u poslednja tri meča. Imaju iskustva da igraju ovakve utakmice, na nama je da imamo fokus i da se držimo plana, da im napadnemo slabosti, generalno moramo da igramo pametno kako bismo ih pobedili."

Dodaje da crveno-beli računaju na podršku navijača.

"Naš domaći teren je kao tvrđava, uvek želimo podršku tvrđave da nam bude kao šesti igrač. Posle četiri utakmice u sedam dana, sada smo imali malo vremena da se odmorimo, da primenimo neke nove stvari. Još uvek dodajemo neke stvari u napadu i odbrani, veoma je bilo bitno da iskoristimo ovo vreme da se što bolje spremimo", istakao je grčki stručnjak.

Duel u "Štark areni" imao je i zanimljivu uvertiru, pošto je predsednik Zvezde Nebojša Čović pozvao navijače da "pozdrave" trenera gostiju Etora Mesinu.

Mediji su pisali da je Mesina navodno izjavio da bivši igrač Olimpije Nejpir šalje poruke bivšim saigračima i da želi da se vrati u Milano, ali je on to demantovao.

"U Evroligi nas čeka težak meč, pozivam navijače da dođu u što većem broju, mislim da možemo da pobedimo. Etore Mesina, trener Milana, dosta nas je zadužio, moramo da odreagujemo. Napao je našeg igrača Šabaza Nejpira, koji se oporavlja posle slomljenog nosa", zaključio je Čović.

Deul Zvezde i Olimpije biće prilika i za dolazak Nikole Mirotića u Beograd, prvi put nakon što je završena saga oko njegovog neuspelog dolaska u Partizan.

image