Kraj za Medvedeva - spektakl i drama u Torinu pripali Cicipasu

Posle Rafaela Nadala, i Danil Medvedev je eliminisan na Završnom mastersu posle samo dva odigrana meča.

Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je u sredu uveče Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:7 (11:13), 7:6 (7:1) u drugom kolu Crvene grupe na Završnom mastersu u Torinu.

Grk i Rus su poznati po međusobnoj netrpeljivosti i velikom rivalstvu, a i ovog puta su odigrali spektakularan meč. To se naročito odnosilo na uzbudljiv taj-brejk drugog seta koji je Medvedev prelomio u svoju korist. Ipak, nije uspeo da stigne do velikog preokreta.

Nakon samo pola sata u prvom setu i dela igre koji je pripao Grku, Rus je uspeo da izjednači na 1:1 kada je Cicipas propustio tri meč lopte da slavi u dva seta. Medvedev se izvukao, izborio novi set, ali u taj-brejku trećeg seta je ostao "bez gasa" i nije stigao do preko potrebne pobede.

Zbog toga je Cicipas sa dva poraza već eliminisan i bez obzira na ishod meča protiv Novaka Đokovića u petak, on neće igrati u polufinalu turnira u Torinu. Cicipas će u petak igrati protiv Andreja Rubljova za polufinale, u direktnoj borbi za drugo mesto u grupi.

Đoković je obezbedio prvu poziciju i igraće u polufinalu protiv drugoplasiranog iz Zelene grupe, gde se konačni rasplet očekuje u četvrtak. Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.