Sport

Troicki o Novakovoj seriji od 21 pobede za Srbiju: To što radi je istorijski podvig

Svetski "broj 1" je nanizao 21 pobedu u singlu za reprezentaciju Srbiju i nije poražen više od 10 godina
Troicki o Novakovoj seriji od 21 pobede za Srbiju: To što radi je istorijski podvig© Clive Brunskill

Atmosfera u reprezentaciji Srbije posle pobede nad Velikom Britanijom i plasmana u polufinale Dejvis kupa je odlična, ali sada se sva pažnja usmerava na duel sa Italijanima.

"Sjajan je osećaj dan posle pobede", počeo je Troicki.

"Čestitao bih igračima koji su izneli pobedu, ali i ostatku tima na sjajno odrađenom poslu. Pobeda je izvojevana posle singlova u dva teška meča, jer Britanija ima odlične igrače i igrali su dobro."

Osvrnuo se selektor i na pojedinačni učinak reprezentativaca.

"Prvo je Miša Kecmanović odigrao sjajan meč. Borio se do kraja, izdržao i pobedio", rekao je Viktor, a onda se i osvrnuo na neverovatnu seriju Novaka Đokovića u nacionalnom dresu.

Svetski "broj 1" je nanizao 21 pobedu u singlu za reprezentaciju Srbiju i nije poražen više od 10 godina.

"Naravno, Novak, na kraju, impresivno. To što radi za reprezentaciju je istorijski podvig. Niko nije igrao nikada sa tolikom željom i nije ostvario ovoliki broj pobeda."

Naredni rival u polufinalu je Italija.

"Radujem se što smo ponovo u polufinalu, ali smo fokusirani na meč sa Italijanima sutra. Olakšavajuća okolnost je što imamo dan odmora. Momci će moći da se spreme. Italija je odličan tim, ima sjajne singl igrače, ali imamo i mi. Spremni ulazimo u meč i nadamo se najboljem", poručio je Troicki.

Njegov kolega Ilija Bozoljac veruje u snagu našeg tima.

"Svi su videli da je juče bilo sjajno. Kecmanović je prvi meč odigrao fenomenalno, svi smo ponosni na njega. Novak je protiv Norija sjajno pobedio. Sve čestitke."

Čovek koji je bio Novakov i Viktorov saigrač u zlatnoj generaciji Srbije, veruje da sadašnji "orlovi" mogu da ponove taj uspeh.

"Ušli smo u polufinale, protivnik je Italija. Mi ćemo igrati našu igru i nadamo se pobedi uvek. Na momcima je da odrade najteži deo puta do pobede, a verujem da su spremni da to urade", zaključio je Bozoljac.

image