Selektor Irana "spustio" britanskog novinara: Koliko ćete mi platiti za to?

Iskusnom Karlosu Keirošu smetalo je političko pitanje o pravima žena u Iranu, zemlji koju će kao selektor fudbalske selekcije uskoro predstavljati na Mundijalu u Kataru.

Ostala su još samo tri dana do početka Svetskog prvenstva u Kataru, a predstojeći Mundijal prati neverovatno veliki broj kontroverzi. I mada je teško pobrojati sve skandale oko turnira u Kataru, sada je na red stigao još jedan.

Ovaj se tiče konferencije za medije Karlosa Keiroša, selektora Irana, koji se susreo sa nezgodnim pitanjima povodom prava žena u toj zemlji, a koja su u centru pažnje svetske javnosti već neko vreme.

Zbog situacije koja vlada u azijskoj zemlji, engleski novinari pokušali su da dobiju odgovor od iskusnog portugalskog stručnjaka. Ipak, Keiroš je odgovorio Britancima u izjavi koja je brzo postala viralna na društvenim mrežama.

Novinar "Skaj njuza" je pokušao da dobije odgovor na pitanje o politici u Iranu, pitavši Keiroša da li je on u redu sa time da na Mundijalu "predstavlja zemlju kakva je Iran, koja ne poštuje žene". Ali to pitanje je iznerviralo nekadašnjeg trenera Real Madrida.

"Za koga radite?", glasilo je kontra-pitanje Keiroša, a nakon dobijenog odgovora je nastavio prema novinaru.

"Koliko ćete mi platiti da vam odgovorim na to pitanje? Vi ste privatna kompanija, koliko ćete mi platiti? Pričajte sa svojim šefom i na kraju Svetskog prvenstva ja ću moći da vam dam dogovor ukoliko vi meni date dobru ponudu. Hvala vam. Da bih odgovarao na takva pitanja morate da mi ponudite nešto. Nemojte mi stavljati u usta reči koje nisam izgovorio. Pitao sam vas koliko mi novca nudite da odgovorim na to pitanje. I mislim da biste mogli da počnete da razmišljate šta se dešava sa imigrantima u Engleskoj, takođe", rekao je Keiroš.

Ovaj trener je nekada radio i u Engleskoj, gde je svojevremeno bio pomoćnik sera Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu.