Pokuševski i Oklahoma do pobede "uz zvuk sirene", Denver izgubio bez Jokića

Dvostruki MVP Nikola Jokić nije igrao zbog ulaska u kovid protokol, ali je svoju rolu protekle noći u redovima Oklahome imao Aleksej Pokuševski

I dok je Nikola Jović odigrao sjajan meč za Majami Hit na novoj poziciji centra u porazu od Toronta, drugi mladi srpski košarkaš imao je više sreće. Oklahoma, za koju nastupa Aleksej Pokuševski, uspela je da stigne da važne pobede i to na kakav način.

Tanderi su upisali treći trijumf u poslednja četiri meča u NBA ligi protiv Vašingtona i to "uz zvuk sirene", pošto je junak tima bio Šej Gildžes Aleksander ubacivši pobedonosni koš na sekund pre kraja meča.

Oklahoma je slavila 121:120. Upravo je Gildžes Aleksander bio najbolji u timu Oklahome sa 42 poena, uz sedam asistencija i šest skokova, a postigao je trojku za pobedu 1,1 sekundu pre kraja utakmice. Zato je ovaj trijumf možda i najslađi za Tandere ove sezone, a u njemu je doprinos dao i Pokuševski. Za 14 minuta na terenu, postigao je osam poena, uz tri blokade i po jedan skok i asistenciju.

Kristaps Porzingis je bio najefikasniji u domaćem timu sa 27 poena, uz devet uhvaćenih lopti. Bredli Bil je ubacio 25 poena, Kajl Kuzma je stao na 18 poena, 10 skokova i devet asistencija, a dobru partiju upisao je i Deni Avdija sa 12 poena i sedam skokova.

Za to vreme, košarkaši Njujorka savladali su u gostima Denver 106:103. Ovo je bio prvi poraz Denvera na svom terenu ove sezonea, a domaći tim je igrao bez Nikole Jokića, zbog ulaska u kovid protokol. Najefikasniji u timu iz Njujorka bio je Džulijus Rendl sa 34 poena i 11 skokova. Kod domaćih, istakli su se Bouns Hajland i Džamal Marej sa po 21 poenom.

Hjuston je u gostima pobedio Dalas 101:92. Kevin Porter džunior je postigao 17 poena i imao 11 skokova za Hjuston, dok je 17 poena dodao Džejlen Grin. Srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao za Hjuston. Dalas je igrao bez Luke Dončića, a najefikasniji u redovima Maveriksa bio je Tim Hardavej sa 28 poena.

Evo i svih rezultata iz NBA lige tokom protekle večeri: