Srbija igra protiv Italije u Dejvis kupu – momci, idemo u finale!

Teniska reprezentacija Srbije od 12 časova igra protiv Italije u polufinalu Završnog turnira Dejvis kupa

Posle sjajnog nastupa naših momaka, antidoping skandala, a onda i histerije oko numere uz koju srpska reprezentacija izlazi na teren, sve je spremno za polufinale Dejvis kupa.

Srbija se sastaje sa Italijom u borbi koja će odrediti ko će se sa Australijancima u Malagi boriti za "salataru".

Australija je u petak obezbedila plasman u finale pobedom nad Finskom, te će imati dan više odmora u odnosu na rivala.

Situacija pred okršaj "orlova" i "azura" nešto je drugačija nego pred početak takmičenja i meča sa Velikom Britanijom. Tada je od presudnog značaja bila "druga tabla" i duel Miomira Kecmanovića i Džeka Drejpera.

Sada toliki pritisak neće biti na našim igračima, iako Novak Đoković ima mnogo teži zadatak – Janika Sinera.

Međutim, svetski "broj 1" je ponovo favorit protiv momka od kojeg je izgubio u grupnoj fazi Završnog turnira u Torinu, ali ga potom deklasirao u finalu.

"Italija je sjajna ekipa, borićemo se i ostaviti sve od sebe na terenu. Mnogo znači taj dan odmora. Videćemo ko će igrati, imamo mnogo različitih opcija", istakao je Đoković.

U prvom meču selektor Viktor Troicki ima mnogo opcija – pored Kecmanovića koji je pružio partiju sezone protiv Drejpera, tu su Laslo Đere, Dušan Lajović i Hamad Međedović.

Nekome od njih protivnik će najverovatnije biti jedan od dvojice Lorenca – Museti ili Sonego.

"Italija je odličan tim, ima sjajne singl igrače, ali imamo i mi. Spremni ulazimo u meč i nadamo se najboljem", poručio je Troicki.

Susret sa "azurima" imao je neverovatnu uvertiru koja je počela još i pre Đokovićevog meča sa Norijem u četvrtak. Tada mu je, prema njegovom svedočenju, traženo da bude podvrgnut doping kontroli pre zagrevanja.

Novak je bio besan zbog sramnog i nečuvenog presedana, a u čitavu priču se uključila i Srpska antidoping agencija koja je tražila razjašnjenje ovog skandala.

Ni tu nije bio kraj, pa je našim asovima napravljen novi problem – zbog pesme uz koju izlaze na teren.

Srpski reprezentativci tradicionalno se pojavljuju uz stihove numere "Veseli se, srpski rode", ali je mnogima i to zasmetalo.

Pod pritiskom, Dejvis kup je taj snimak obrisao sa društvenih mreža.

Ipak, prašina se slegla i sada je sve spremno za veliki okršaj Srbije i Italije koji počinje u 12 sati u Malagi. Igraju se prvo dva singl meča, a onda i dubl.

Momci, idemo u finale!