Sport

Srbija bez finala Dejvis kupa - Novak imao meč lopte, pa izgubio dva puta

Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da eliminiše Italiju i to nakon što je bila na samo jedan poen od plasmana u finale
Srbija bez finala Dejvis kupa - Novak imao meč lopte, pa izgubio dva putaGetty © Clive Brunskill / Staff

Dejvis kup reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale pošto je posle preokreta Italija uspela da eliminiše osvajača tog takmičenja iz 2010. godine.

Miomir Kecmanović je prvi u singlu izašao na teren i posle preokreta savladao Lorenca Musetija 6:7, 6:2, 6:1 i tako doveo Srbiju na pola puta do finalnog okršaja sa Australijom.

Ipak, Novak Đoković nije uspeo da stigne do trijumfa protiv Janika Sinera i to u meču u kom je po prvi put u karijeri izgubio a da je u tom susretu imao uzastopne meč lopte. Bilo ih je tri u nizu, ali Siner ih je ne samo spasao, već ubrzo potom uspeo i da reši meč u svoju korist 6:2, 2:6, 7:5.

Preostala je na kraju nada da će Đoković i Kecmanović u dublu moći da stignu do pobede i ipak eliminišu "azure". No, nošeni spektakularnim Sinerom, ali i energičnim Lorencom Sonegom, Italijani su slavili 6:3, 6:4 i tako sa ivice poraza stigli do borbe za "salataru".

  • 25. nov 2023 • 20:05

    20:05

    Gotovo je - Italija je u finalu Dejvis kupa!

    Nakon što je Novak Đoković u singlu imao meč lopte za pobedu Srbije, sada je svoju prvu u dublu iskoristila Italija i ona će biti ta koja u nedelju igra u finalu protiv Australije.

    Siner i Sonego su slavili slavili 6:3, 6:4 protiv Đokovića i Kecmanovića.

  • 19:51

    Italija kažnjava brejkom - 3:4

    Srbija nije iskoristila svoje šanse, Italija to kažnjava. Sada na servis Kecmanovića je Srbija dugo pokušavala da konačno osvoji svoj gem, ali posle mnogo dugačkih poena, Siner i Sonego stižu do nove prednosti brejka.

    Sada su na dva gema do finala...

  • 19:42

    Maratonski gem pripada Italiji - 3:3

    Velika šansa je bila za Srbiju - imali su čak četiri brejk lopte naši momci, ali Janik Siner servira najbolje kada mu je to najpotrebnije. Maratonski gem, trajao je preko 10 minuta, što je prava retkost u dublu, a Srbija ne uspeva da stigne do prednosti.

  • 19:26

    Srbija uzvraća brejkom - 2:2!

    Evo prvog brejka Srbije u meču i to na servis Sonega. Probudili su se Novak i Miomir sada, visoko podižu pesnice i bodre se nakon što je Sonego u nekoliko ključnih poena slao lopte u aut.

  • 19:20

    Brejk Italijana - 1:2

    Ovoga puta Italijani stižu do brejka na servis Kecmanovića i sada su već opasno blizu plasmanu u finale.

    Jednostavno, očigledno je da Miomir i Novak ne umeju najbolje da se snađu u dubl konkurenciji.

  • 19:11

    Dobar prvi gem za Srbiju - 1:0

    Đoković je bio na servisu i samo jedan poen je srpski tim dozvolio Italijanima. Igra se kratko i brzo, kao po običaju u dubl konkurenciji.

  • 19:05

    Prvi set - Italija 6:3!

    Siner i Sonego stižu do prednosti i sada su Italijani na samo set od plasmana u finale Dejvis kupa.

    Srbija je pretrpela jedan brejk na servis Đokovića i od tada nisu uspeli on i Kecmanović da se vrate u igru. Siner asom završava prvi set i Italija vodi 1:0.

  • 18:53

    Brejk Italije - 2:4

    Na servis Novaka je Srbija pretrpela brejk. Nekoliko poena u kojima Italija ima baš mnogo sreće, jedan "poklon" Đokovića i jedan neuspešan volej Kecmanovića i već sada Italijani imaju prednost.

  • 18:44

    Odlično servira i Kecmanović - 2:2

    Još uvek niko nije bio ni blizu da napravi neki brejk. Izjednačena su do sada oba tima, a na servis Kecmanovića je Srbija izgubila samo jedan poen u prethodnom gemu.

  • 18:36

    Miran start - 1:1

    Italijani su bili prvi na servisu preko Sinera, a potom i Srbija preko Đokovića. Obojica su dobro odradili svoj posao i nema brejkova na startu.

    Biće zanimljivo gledati četiri singl igrača kako se snalaze u dublu.

image