Novak ovakve poraze ne pamti - Siner mu naneo prvi poraz od 2011. godine

Tek četvrti put u karijeri, Novak Đoković je izgubio meč u kom je imao meč loptu, pa će Dejvis kup reprezentacija Srbije morati težim putem da se bori protiv Italije za plasman u veliko finale

Novak Đoković doživeo je možda jedan od najtežih poraza u karijeri, pošto je u meču koji je Srbiju mogao da odvede u finale Dejvis kupa pretrpeo poraz i to nakon meč lopti.

Janik Siner je savladao najboljeg igrača sveta 2:1, po setovima 6:2, 2:6, 7:5 i to posle velike drame u finišu susreta.

Đoković je uspeo da se vrati nakon katastrofalnog prvog seta, osvoji brzo drugi, a potom i u trećem stigne do velike šanse za pobedu. Pri vođstvu 5:4 imao je tri vezane meč lopte na servis Italijana.

Na prvoj je imao i veliku šansu da završi meč i pošalje Srbiju u finale, ali kada nju nije iskoristio, Siner je naredne dve spasio odličnim servisima. Od tog trenutka, Novak nije više bio na nivou koji je bio potreban.

Pretrpeo je brejk u najgorem trenutku i Siner je uspeo da mu nanese tek četvrti poraz u karijeri nakon što je u nekom susretu propuštao meč lopte.

Ujedno, Siner je i prekinuo Đokovićev niz nepobedivosti od 12 godina, pošto je prethodni put bio poražen u Dejvis kupu još 2011. godine protiv Huana Martina del Potra u Beogradu.

Posle pobede Miomira Kecmanovića nad Lorencom Musetijem i ovog poraza Đokovića, dubl će odlučivati o drugom finalisti Dejvis kupa, gde još od petka čeka Australija.