Sport

Težak dan za Novaka u Malagi i udarac koji nikada nije doživeo u karijeri

Najboljem teniseru svih vremena prvi put se dogodilo da izgubi na ovakav način i sa velikim razočaranjem završava izuzetnu sezonu
Težak dan za Novaka u Malagi i udarac koji nikada nije doživeo u karijeri© Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Novak Đoković bio je tragičar poraza Srbije od Italije u polufinalu Završnog turnira u Malagi, pošto je izgubio oba meča u subotu uveče.

Đoković je prvo u singlu poražen od Janika Sinera, uprkos činjenici da je bio na jedan poen do trijumfa, a potom je i u paru sa Miomirom Kecmanovićem bio neuspešan u dublu koji je odlučio ukupnog pobednika.

"Tragičar sam. Preuzimam odgovornost, imao sam tri meč lopte. Stvarno sam razočaran posle svega što se dogodilo", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Iako se očekivalo da svetski "broj 1" odvede nacionalni tim do druge "salatare", to se nije desilo, a on lično će dugo pamtiti dešavanja iz Malage.

Nakon odličnog nastupa protiv Velike Britanije, doživeo je neuspeh i prekinuta je njegova serija od 21 pobede za reprezentaciju Srbije. Doživeo je prvi poraz od 2011. godine i to na kakav način.

Tek četvrti put u karijeri mu se dogodilo da je izgubio pošto je imao meč lopte, ali prvi put da nije bio pobednik u duelu u kojem je imao tri uzastopne prilike da zatvori meč.

Prema njegovim rečima, imao je priliku u jednom od ta tri poena, kada je napravio grešku bekhend slajsom, a onda je Siner pogodio nekoliko neverovatnih servisa i napravio preokret.

Uprkos tome, Novak je imao neverovatnu sezonu u kojoj je osvojio tri grend slema, na četvrtom igrao finale, a sve je zaokružio i trofejom na Završnom turniru u Torinu.

Ipak, zbog neuspeha sa reprezentacijom i velike želje da osvoji ponovo Dejvis kup dugo će imati gorak ukus u ustima...

image