Sport

Novak protiv Medvedeva u boljem terminu, večeras saznaje rivala u polufinalu

Srpski teniser će imati duži odmor pred polufinale Završnog mastersa u Torinu nego što bi to bio slučaj da se njegov meč protiv Rusa igra u večernjem terminu.
Novak protiv Medvedeva u boljem terminu, večeras saznaje rivala u polufinaluGetty © Matthew Stockman

Kreće rasplet na Završnom mastersu u Torinu. U četvrtak i petak se igraju mečevi poslednjeg, trećeg kola grupne faze, a poznato je i kada ćemo na terenu ponovo gledati Novaka Đokovića.

Najbolji srpski teniser igraće u petak od 14.00 protiv Rusa Danila Medvedeva u meču trećeg kola Crvene grupe, saopštili su organizatori.

Đoković je u prvom kolu pobedio Stefanosa Cicipasa 6:4, 7:6 (7:4), a u drugom je u sredu  pružio odličnu partiju i protiv Andreja Rubljova 6:4, 6:1. Srpski teniser je trijumfom protiv Rusa obezbedio plasman u polufinale i to sa prve pozicije, dok je Medvedev izgubio sve šanse za plasman u polufinale, pošto je izgubio i od Rubljova i od Cicipasa.

Zbog toga će Đoković i Medvedev igrati u dnevnom terminu, što je za Srbina bolji scenario, pošto već zna da ga i u subotu čeka novi meč, u polufinalu. Kasnije u petak od 21.00 će igrati Cicipas i Rubljov u direktnoj borbi za plasman u polufinale. Pre toga, na programu su i mečevi trećeg kola u Zelenoj grupi, koji se igraju u četvrtak.

Od 14.00 časova, na teren će već eliminisani Rafael Nadal protiv sigurno prvoplasiranog u grupi, Norvežanina Kaspera Ruda. U večernjem terminu od 21.00, Feliks Ože-Alijasim i Amerikanac Tejlor Fric igraće za drugo mesto u grupi. Pobednik tog meča biće Đokovićev rival u subotnjem polufinalu.

Đoković i Medvedev su odigrali 11 međusobnih duela u karijeri, a Srbin vodi 7:4 u pobedama. Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.

image