Sport

Rakitić: Siguran sam da će biti iznenađenja u Kataru

Fudbaler Sevilje i bivši hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, uveren je da će Svetsko prvenstvo u Kataru biti jedno od najneizvesnijih u istoriji Mundijala.
Rakitić: Siguran sam da će biti iznenađenja u KataruGetty © Angel Martinez

Rakitić je za španski "As" istakao da bi turnir u Kataru mogao biti jedan od najzanimljivijih do sada.

"Verujem da će ovo SP biti izjednačeno. Verovatno jedan od najneizvesnijih Mundijala do sada, sa puno izjednačenih i teških utakmica. Uveren sam da će da bude iznenađenja u Kataru", rekao je Rakitić.

On je pre četiri godine sa selekcijom Hrvatske osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Prvi put ću da uživam u SP na ovaj način, iz Sevilje. Nadam se da će Hrvatska daleko da dogura, a možda ću moći na nekoj utakmici da ih ispratim sa tribina", dodao je Rakitić, koji se od reprezentacije Hrvatske oprostio u septembru 2020. godine.

Za Hrvatsku odigrao je 106 utakmica i postigao je 15 golova. 

On je pre tri dana u Rimu odigrao revijalnu "Utakmicu za mir" između bivših i sadašnjih reprezentativaca Italije i ostatka sveta, a ovaj meč bio je posvećen legendarnom Argentincu Dijegu Armandu Maradoni, koji je preminuo pre dve godine.

"Dijego puno znači meni i ostalim igračima. Zahvaljujući Maradoni volimo ovaj sport, pa je lepo da mu iskažemo poštovanje na ovaj način", zaključio je Rakitić.

image