Bez Jokića šokirali "supertim" usred Los Anđelesa - slavlje Denvera, tako igraju šampioni

Košarkaši Denvera upisali su izuzetno veliku i važnu pobedu u noći između ponedeljka i utorka, pošto su žestoko oslabljeni izostankom Nikole Jokića uspeli da savladaju Los Anđeles Kliperse i to u Kaliforniji

Nagetsi su slavili 113:104 iako su na ovom meču bili i bez Jokića zbog problema sa leđima, ali i bez Erona Gordona i Džamala Mareja, i tako pokazali da i te kako imaju šta da ponude i bez svojih najboljih igrača.

Klipersima nije pomogao ni pridev "supertim", koji im je prikačen zbog toga što u svojim redovima imaju superzvezde poput Rasela Vestbruka, Džejmsa Hardena i Pola Džordža.

U odsustvu prvih zvezda tima, u redovima Denvera blistao je Redži džekson sa 35 poena, 13 asistencija i pet skokova, odličan je bio i Deandre Džordan sa 21 poenom, 13 skokova i pet asistencija, dok je Džastin Holidej doprineo sa 12 poena.

Među Klipersima je najbolji bio Kavaj Lenard sa 31 poenom i Ivica Zubac sa 23, dok su Vestbruk, Harden i Džordž dodali po 14, 11 i šest poena.

Nije Klipersima pomoglo ni što su u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od 11 poena, pošto su baš tada Džekson i Džordan rešili da preuzmu stvari u svoje ruke i povedu Denver ka velikoj pobedi na teškom gostovanju.

NBA rezultati, ponedeljak na utorak: