Partizan srušio PAO u grotlu Arene: Panter se vratio i doneo veliki preokret

Crno-beli su imali i 10 poena zaostatka u četvrtoj četvrtini, ali su posle produžetka ipak savladali atinsku ekipu

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu posle produžetka ekipu Panatinaikosa rezultatom 92:87 (20:21, 19:17, 15:18, 24:22, 14:9) u meču 11. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Zek Ledej, koji je postigao 21 poena, dok je Pi-Džej Doužer ubacio 16. Kevin Panter je postigao 13, a Bruno Kaboklo 12. Kod gostiju, najbolji su bili Kendrik Nan sa 19 i Matijas Lesor, koji je dodao 16 poena.

Crno-beli posle 11. kola u Evroligi imaju pet pobeda i šest poraza. Košarkaši Panatinaikosa su zabeležili šest pobeda i pet poraza.

Partizan će u narednom kolu na svom terenu dočekati Monako, dok će Panatinaikos gostovati Efesu.

30. nov 2023 • 22:56

Gotovo je - pobeda Partizana 92:87

Košarkaši Partizana uspeli su da posle produžetka savladaju Panatinaikos u dramatičnoj završnici, a ključni čovek u završnici susreta, kada su crno-beli jurili zaostatak, bio je Kevin Panter.

Bilo je i 10 poena prednosti u četvrtoj četvrtini za PAO, ali je još jednom ekipa Željka Obradovića pokazala veliki karakter!

43' - Partizan vodi 86:80!

Ekipe kao da ostaju bez snage, ali Partizan posle tri minuta produžetka uspeva da stigne do velikih šest poena prednosti. Serija 8:2 u ovim trenucima i posle sjajnog pogotka Kevina Pantera, Ergin Ataman traži tajm-aut!

Gledaćemo produžetak - Panter propustio pobedu (78:78)

Kakva luda završnica u Areni! Otkako je Grant pogodio onu trojku, Partizan je ušao u seriju 7:0, od čega su pet bili poeni Kevina Pantera.

Posle promašaja Panatinaikosa na 12 sekundi do kraja, crno-beli su imali priliku da stignu do pobede, ali je Panter izgubio loptu i nije uspeo ni da uputi šut za pobedu.

Igraće se još pet minuta košarke u Beogradu!

Grent utišao Arenu - 71:78

Spustio se Partizan na pet poena zaostatka, ali Grent pogađa "nemoguću" trojku iz ugla i uspeva da utiša Beogradsku arenu.

Imao je Partizan svojih šansi kada su se vratili na pet poena zaostatka ranije u četvrtini posle odličnih poteza Bruna Kabokla. Da vidimo šta se sprema u poslednja dva i po minuta.

Katastrofa Partizana na početku 4. četvrtine - 54:64

Otvara Panatinaikos poslednju deonicu serijom 8:0 za samo nešto više od dva minuta igre. Računajući i prethodnu četvrtinu, to je serija 14:2 koju predvode Grigonis, Mitoglu i Lesor.

Njome stižu na čak 10 poena prednosti.

Kraj treće četvrtine - 54:56

Imao je Partizan momentum u ovoj četvrtini, ali ga je potom malo i olako izgubio. Mitoglu pogađa uz zvuk sirene na kraju za prednost PAO pred poslednjih 10 minuta.

Ipak, jasno je da nas u četvrtoj četvrtini očekuje dramatična završnica.

24' - Partizan ima četiri poena prednosti

Energičan početak drugog poluvremena, naročito posle moćnog zakucavanja Doužera. Uz to i novi poeni Ledeja kojima su crno-beli stigli i do "plus šest", ali gosti smanjuju na 48:44.

Sjajna završnica Partizana - 39:38 na poluvremenu

Imao je PAO i 32:24 posle pet minuta druge četvrtine, ali je onda tajm-aut Željka Obradovića urodio plodom. Crno-beli su zaigrali daleko čvršće u odbrani i dozvolili još samo četiri poena, a Naneli i Ledej su predvodili seriju 11:0 koju je Lesor na kraju samo uspeo da prekine.

I tako Partizan na odmor odlazi sa poenom prednosti, vođen najboljim poenterom meča Zekom Ledejom i njegovih 12 poena.

Partizan se muči u napadu

Pet minuta igre u drugoj četvrtini, a crno-beli su uspeli da postignu mizerna četiri poena. Rezultat je 31:24 za PAO, a večeras ih predvodi Marijus Grigonis koji je već ubacio 10 poena.

Kraj prve četvrtine - PAO vodi 21:20

Fenomenalna trojka Alekse Avramovića sa distance, na minut i 20 sekundi pre kraja četvrtine je vratila Partizan na poen zaostatka.

Ipak, Ledej nakon toga propušta priliku da donese crno-belima prednost nakon što je PAO u nekoliko navrata imao šest poena prednosti.

8' - Panter na terenu (15:19)

Vratio se posle problema sa povredom i Kevin Panter što su pozdravili navijači, ali Partizan se za sada muči u napadu. Uspeo je Kaboklo da zakuca snažno posle ukradene lopte i možda bi to moglo da podigne crno-bele.

Panatinaikos na "plus 5"

Posle četiri minuta igre, PAO vodi 12:7 nakon serije 6:0. Nisu pomogli faulovi crno-beli koji su dovodili do slobodnih bacanja gostiju.

Počela je utakmica

Prvi napad na meču ima Partizan.

Ovo su startne petorke

Za Partizan meč počinju Smailagić, Kaminski, Ponitka, Doužer i Ledej.

U timu Panatinaikosa petorku čine Mitoglu, Grent, Slukas, Grigonis i bivši igrač Partizana Matijas Lesor.