Sport

Čuveni američki trener: Jesam li spreman da proglasim Novaka za najvećeg u istoriji? Apsolutno

Dileme više nema ni kod onih koji su na sve načine pokušali da umanje dostignuća srpskog velikana – zna se ko je najbolji teniser svih vremena
Čuveni američki trener: Jesam li spreman da proglasim Novaka za najvećeg u istoriji? ApsolutnoGetty © Ken Levine

Legendarni trener Rik Mejsi (68) izjavio je da je Novak Đoković najbolji igrač koji je ikada držao reket u rukama i da to više ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

Amerikanac, koji je bio trener sestrama Vilijams na svojoj akademiji, dodao je da se Novak izdvojio od konkurenata u svim mogućim aspektima.

"O svemu prvo sudim na osnovu utiska koji imam, a onda na osnovu brojeva. Brojevi ne lažu, a ne lažu ni moje oči jer već dugo radim ovo", počeo je Mejsi.

"Ništa protiv (Rodžera) Federera i (Rafaela) Nadala, oni su veliki šampioni i blizu su, ali Novak se odvojio. Jesam li spreman da proglasim Novaka za najvećeg u istoriji? Apsolutno.
Mnogi su godinama pokušali da umanje rezultate Đokovića, upoređujući ga sa najvećim rivalima – Švajcarcem i Špancem.

"Odvojio se u odnosu na sve i još nije gotov. Najviše od svega me impresionira što je i dalje jednako gladan uspeha. Pobediti ga na tri dobijena seta je vraški težak zadatak za sve. Godine su broj, stvar je u tome kako se osećaš i kako se brineš o svom telu".

Mejsi ne vidi Nadala kao kandidata za grend slem titule naredne godine.

Malo je izgubio na mobilnosti i protivnici se ne plaše kada vide da si ranjiv. Kada znaju da imaju šansu, to je potpuno druga stvar, čak i na šljaci. Rafa ima skor 112-3 na Rolan Garosu, mečevi su bivali gotovi i pre nego što bi počinjali. Sada nije tako. Želim Rafi sve najbolje, ali nije na istom nivou kao pre, mislim da neće biti kandidat za slemove. Može da bude konkurentan, težak rival za sve na šljaci, ali zavisi od njegovog zdravlja", zaključio je Mejsi.

image