Sport

Duško Ivanović nakon pobede: Strpljenje i vera su ključni

Novi trener Crvene zvezde Duško Ivanović, nakon pobede nad ASVEL-om u Evroligi, izjavio je da je njegov tim odigrao dva različita poluvremena, ali da je do poslednje sekunde verovao u pobedu.

Crvena zvezda je nakon dramatične završnice uspela da savlada francusku ekipu sa 71:67, u meču sedmog kola Evrolige.

"Bila je ovo teška utakmica, ali sa ovom publikom, lakše je igrati. Nakon prvih sjajnih 20 minuta meča, u kojima smo pokazali strpljenje, želju i odbranu, drugo poluvreme je donelo dekoncentraciju i intenzitet u odbrani. Ipak, mislim isto ono što sam mislio kad sam preuzeo ovaj tim. Strpljenje i vera su ključni. Do poslednje sekunde smo verovali, mentalno je bilo veoma važno pobediti ovaj meč“, rekao je Ivanović nakon meča.

"Imali smo pad u drugom poluvremenu. Video sam na igračima da su psihički pali. E to je momenat koji ne sme da se desi jednom igraču i jednom timu. Svi znaju da igraju, svi daju koševe, svi prave greške. To ne sme da se desi. Video sam igrače koji nisu verovali, ali sam našao petorku koja je verovala. Oni su bili spremni da pobede ovu utakmicu", dodao je trener Zvezde.

Nekadašnji trener Baskonije i Barselone izjavio je da je Evroliga veoma izjednačena i da svako može da pobedi svakoga.

"Mislim da nema puno velike razlike između timova i igrača u Evroligi, nivo kvaliteta je približan. Svako može da pobedi svakoga, ali sve zavisi od mentalne snage, a potom i od rada. Verujem u igrače sa kojima radim, jer će dosta da rade i zaslužiti da verujem u njih", dodao je crnogorski stručnjak.

"Važno nam je bilo da pobedimo ovaj meč. Treba ga malo i proslaviti. Ogromnu zaslugu igra i stručni štab, koji je pripremio meč na pravi način. Ima puno da se radi, od samopouzdanja, do same igre", zaključio je Ivanović.

Naredni meč, Crvena zvezda igra u okviru regionalne lige, gde u subotu dočekuje ekipu Cibone.

image