Sport

Titula karijere Hamada Međedovića - on je novi biser svetskog tenisa!

Srpski teniser će inkasirati 514.000 dolara, a već je stigao u društvo Karlosa Alkaraza, Janika Sinera i Stefanosa Cicipasa, prethodnih osvajača "Nekst džen" turnira
Titula karijere Hamada Međedovića - on je novi biser svetskog tenisa!© Twitter / screenshot / @RelevantTennis

Hamad Međedović je novi šampion turnira Nove generacije (Nekst džen) koji ATP već godinama unazad organizuje za najveće talente svetskog tenisa do 21 godine.

Međedović je u finalu turnira u saudijskoj Džedi savladao Francuza Artura Fisa, inače 36. tenisera sveta, rezultatom 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1).

Srpski teniser, trenutno 110. teniser sveta, prikazao je izuzetnu igru na turniru u Saudijskoj Arabiji, tokom čitave sedmice, pošto je upisao svih pet pobeda. Za ovaj uspeh nije zaradio nove ATP bodove, jer ovaj turnir ne spada u klasičan ATP kalendar, ali zato jeste zaradio 514.000 dolara.

Međedović je gubio setove samo u taj-brejkovima prvog i četvrtog seta. U tom drugom taj-brejku je imao i dve meč lopte na servis Francuza koje nije mogao da iskoristi. Ipak, posle odlaska u peti set nimalo nije pao nivo njegove igre - naprotiv, brzim brejkom je prokrčio sebi put do najveće titule u karijeri.

Turnir "Nekst džen" ustanovljen je 2017. godine, a od tada su ga osvajali i danas neki od najboljih igrača sveta - Karlos Alkaraz, Janik Siner i Stefanos Cicipas. Možda u godinama koje slede i Hamad Međedović stigne u njihovo društvo u vrhu ATP liste.

image