Sport

Međedović posle najveće titule govorio i o Novaku: Nas dvojica iz Srbije...

Mladi momak iz Novog Pazara u Saudijskoj Arabiji ostvario uspeh karijere
Međedović posle najveće titule govorio i o Novaku: Nas dvojica iz Srbije...Getty © Adam Pretty

Hamad Međedović bio je presrećan posle najveće titule u karijeri i osvajanja "Neksz džen" Završnog turnira u Džedi.

Međedović je odigrao fantastičan turnir na kojem su nastupila osmorica najboljih igrača mlađih od 21 godine, a u finalu je savladao Francuza Artura Fisa, rezultatom 3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1.

"Ne mogu da verujem da sam osvojio ovu titulu, ali daće mi mnogo samopouzdanja za 2024. godinu. Artur je neverovatan igrač, u Top 40 je sa razlogom i zbog toga sam mnogo srećan", počeo je Međedović koji je trenutno 110. igrač na svetu.

"Bilo je nerealno i još je. Teško je sve procesuirati, bio je veoma težak meč. Bio sam na ivici da poludim na kraju prvog seta u kojem sam imao dve set lopte, ali sam uspeo da ostanem smiren i završim do kraja."

Popularni Hame u Džedi nije doživeo poraz i postao je prvi Srbin koji je trijumfovao na ovom turniru, čime se pridružio Karlosu Alkarazu, Stefanosu Cicipasu, i Janiku Sineru.

Govorio je mladi Srbin o Novaku Đokoviću, čoveku koji mu mnogo pomaže ne samo finansijski, nego i svojim prisustvom i iskustvom.

"Nas dvojica iz Srbije... Osvojio je pravi Završni turnir, a ja 'Nekst džen'. Očigledno, to je velika stvar i srećan sam što sam na neki način krenuo njegovim stopama", kazao je Međedović i dodao:

"Sjajna stvar za našu zemlju. Stvarno sam ponosan što sam Srbiji doneo ovu titulu. Nisam još otvorio telefon, ali sam siguran da mi je poslao poruku i čestitao."

Uprkos velikom uspehu, svestan je da ima još mnogo segmenata u igri koje mora da popravi.

"Imam 'veliku' igru i snažne udarce, ali još mnogo stvari na kojima moram da radim sa svojim trenerom. Fizički moram da se popravim i iskoristiću pripremni period za to, kao i to da na terenu budem fokusiraniji", zaključio je Međedović.

Srpski teniser je za najveći trijumf u karijeri nagrađen čekom od 514.000 dolara, više nego što je ukupno zaradio u dosadašnjem toku karijere.

image