Sport

NBA: Kingsi ubedljivi, Netsi u poslednjoj sekundi preokrenuli

U noći između četvrtka i petka odigrane su tri NBA utakmice, a pobede su ostvarili košarkaši Bruklina, Sakramenta i Klipersa.
NBA: Kingsi ubedljivi, Netsi u poslednjoj sekundi preokrenuliGetty © Ezra Shaw / Staff

Bruklin Netsi pobedili su Portland Trejlblejzerse rezultatom 109:107, a meč je obeležio sukob između Jusufa Nurkića i Kevina Durenta.

Dvojica košarkaša imala su žustar duel ispod koša Netsa, a kada su sudije donele odluku da je bio faul u napadu, usledila je rasprava, posle koje je reprezentativac Bosne i Hercegovine rukama pokazivao Durentu da je mali.

Poslednja četvrtina na meču je bila vrlo uzbudljiva, ekipe su bile u egalu, a pri rezultatu 107:107, u poslednjoj sekundi, Rojs O’Nil je gađao za konačni rezultat.

U ekipi Bruklina najbolji je bio Kevina Durent sa 35 poena, dok je kod Portlanda Nurkić ubacio 17 poena.

Los Anđeles Klipersi su kod kuće savladali Detroit Pistonse rezultatom 96:91, a utakmice su obeležile česte smene u vođstvu. U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Redži Džekson sa 23 poena, dok se kod Pistonsa istakao Bojan Bogdanović sa 26 poena.

Sakramento Kingsi su kod kuće slavili protiv San Antonio Klipersa rezultatom 130:112. Dieron Foks je sa 28 poena predvodio do pobede ekipu iz Kalifornije, a San Antoniju ni sjajan učinak Devina Vasela od 29 poena nije bio od pomoći.

 

image