Andrea strepi da Alkaraz ne doživi Nadalovu sudbinu: Đoković i Federer nikad nisu bili povređeni...

Nekadašnja nemačka teniserka zabrinuta je za jednog od najboljih igrača današnjice

Andrea Petković strahuje da bi Karlos Alkaraz mogao da doživi sudbinu Rafaela Nadala, čiju su karijeru obeležile teške povrede.

Alkaraz je krajem prošle sezone imao povredu trbušnog zida pred Završni turnir u Torinu, dok je potom propustio i Australijan open zbog porblema sa levom nogom.

Vratio se na tur, osvojio Vimbldon, ali je i tokom 2023. imao poteškoća zbog različitih povreda.

"Istu stvar sam primetila kod sportista, kod kolega pored kojih sam bila u prethodnih 20 godina", počela je Petkovićeva.

"Kada se neko povredi u ranoj fazi karijere, čini se da ga povreda muči i kasnije."

Devojka srpskog porekla uporedila ga je sa sunarodnikom Rafaelom Nadalom, a dala je i primer njegove dvojice najvećih rivala – Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

"Zabrinuta sam za Alkaraza jer se ista stvar godila i Nadalu. Rafa je na početku karijere imao tešku povredu, a posle je uvek imao povrede. Ako pogledate igrače poput Đokovića i Federera, oni nikad nisu bili povređeni. Mislim da ako nemate sreće na početku karijere, dok još uvek rastete sa tom povredom, ona ima tendenciju da vam 'dođe glave'."

Alkaraz je godinu završio na drugoj poziciji, a osvojio je dve titule na mastersima, jednu "petstotku" i jedan turnir iz serije 250.