Nejmarov i Peleov klub prvi put ispao u drugu ligu, navijači demolirali grad

Fudbalski klub Santos prvi put u svojoj istoriji neće biti član brazilske elite jer je ispao u drugu ligu

Santos je prvi put u istoriji kluba dužoj od jednog veka ispao u drugu ligu, nakon najgore sezone od osnivanja.

Klub iz države Sao Paulo, u kojem su ponikli legendarni Pele i Nejmar, igraće u Seriji B nakon poraza od Fortaleze na svom terenu u poslednjem kolu – 2:1.

Crno-belima je bila neophodna pobeda protiv tima iz sredine tabele, ali do nje nisu mogli da dođu i neslavno su završili takmičenje.

Marinjo je goste doveo u prednost u prvom poluvremenu, početkom drugog Mesijas je izjednačio na 2:1, da bi u finišu Santos krenuo na sve ili ništa. Kažnjen je surovo u šestom minutu nadoknade, pogotkom Lusera koji je potpisao ispadanje brazilskom velikanu.

Klub je sa 44 boda završio tik ispod crte, što je pokrenulo lavinu nezadovoljstva kod navijača i nerede koji su trajali duboko u noć.

Vatrene pristalice Santosa demolirale su i zapalile istoimeni grad, tužni i besni što će prvi put posle 111 godina svoj klub gledati u drugom rangu takmičenja.

Do titule prvaka stigao je Palmeiras, koji je u poslednjem kolu uzeo bod na gostovanju kod Kruzeira (1:1), iako je i pre toga bilo jasno da ima nedostižnu prednost.

Jedini gol za goste postigao je novi fudbaler Real Madrida Endrik u 22. minutu, dok je strelac za Kruzeiro bio Nikao u 81. minutu.

Palmeiras je po 12. put šampion Brazila, četvrti put u poslednjih sedam godina.

Pored Santosa, iz elite su još ispali Gojas, Koritiba i Amerika Mineiro.