"Matiću, to što si uradio je j***no nedopustivo, izdao si saigrače"

Nemanja Matić je nedavno u jednoj izjavi otkrio dešavanja iza kulisa dok je nastupao za engleske klubove Čelsi i Mančester junajted

Srpski fudbaler je tom prilikom otkrio da su u Junajtedu igrači prečesto kasnili, rekavši da su najgori u tome bili Pol Pogba i Džejdon Sančo. A sada se zbog svega javio i nekadašnji kapiten Junajteda Geri Nevil, koji je kritikovao Matića.

Nevil je u podkastu "Overlap" govorio sa drugim slavnim igračima iz Premijer lige, rekavši da je Srbin pogrešio što je izneo u javnost informacije koje se tiče same timske svlačionice.

"Sećam se da sam samo jednom za 20 godina zakasnio na trening, jer sam upao u katastrofalnu gužvu. Nikada nisam kasnio. To su bili standardi koje sam postavljao pred sebe. Ako bi iko drugi kasnio, kritikovao bih ih, jer je to stvar koja najviše pokazuje nepoštovanje prema saigračima", počeo je Nevil svoje obraćanje.

Onda je rešio da kaže šta misli i o izjavi Nemanje Matića.

"Bio sam mekan prema igračima Junajteda ovih 12 meseci jer sam se fokusirao na trulo okruženje sa vlasnicima kluba, mnogo toga trenutno u klubu ne funkcioniše kako treba. Ali ono što sam čuo od Nemanje Matića je nešto zbog čega besnim. Najveća izdaja koju možete da imate u svlačionici je kada igrači ili njihovi agenti odlaze u medije i pričaju stvari o treneru ili drugim igračima. Iskreno, to je j***no neoprostivo", rekao je Nevil.

Podsetimo, Matić je izjavio da igrači u Junajtedu nisu bili tako profesionalni kao u Čelsiju.

"U Čelsiju su svi bili profesionalci, dolazili su na vreme i nikada nisu kasnili. Ali u Junajtedu se to dešavalo skoro svaki dan. Oni koji su najviše kasnili bili su Pogba i Sančo i još par igrača. Jedne sezone smo skupili oko 75.000 funti u kaznama koje su igrači plaćali zbog kašnjenja", rekao je Matić za "JuPlanet".