Sport

Petrić: Želim da Partizan dovedem do finala Lige konferencije

Trener crno-belih Gordan Petrić je na zanimljiv način prokomentarisao evropske obaveze koje će u februaru očekivati njegovu ekipu.
Petrić: Želim da Partizan dovedem do finala Lige konferencije© YouTube/screenshot/FK Partizan Beograd

Svetsko prvenstvo samo što nije počelo, a klupski fudbal je već uveliko stavljen na pauzu. Isto je i sa Superligom Srbije. I fudbaleri Partizana su na pauzi koja će trajati do početka februara, a crno-bele će tada očekivati obaveze i u Ligi konferencije.

Ekipa Gordana Petrića se početkom meseca plasirala u nokaut fazu tog takmičenja, a upravo je trener tima iz Humske govorio o velikim željama koje bi voleo da ispuni u tom takmičenju.

Govoreći u "Partizanovom podkastu", Petrić je pričao o brojnim temama. Ali najviše pažnje privukle su njegove reči o tome da bi voleo da crno-bele dovede do finala Lige konferencije.

Partizan će u borbi za osminu finala igrati protiv moldavskog Šerifa, a ovo će biti prilika da možda crno-beli prvi put stignu čak i do četvrtfinala. Ali Petriću ni to ne menja mnogo.

"Šerif je vrlo dobra ekipa, ali i ekipa sa kojom možemo da igramo. Cilj je da prođemo Šerif, ali i sledeće stepenike gde nas takođe čekaju jake ekipe", počeo je trener crno-belih.

"Ipak, četvrtfinale samo po sebi ne donosi ništa korisno – ni klubu, ni igračima, ni meni kao treneru. Ono što želim je da Partizan dođe do finala i tamo ispiše istoriju! To bi me ispunilo i kao čoveka i kao trenera", zaključio je Petrić.

Partizan će u dvomeču protiv Šerifa igrati 16. i 23. februara 2023. godine.

image