Pretučen sudija, ukinut fudbal u Turskoj: Gazda kluba divljao, reagovao i Erdogan!

Nezapamćena scena odigrala se po završetku meča najjačeg turskog šampionata, kada je predsednik domaćeg kluba pesnicom u glavu udario glavnog arbitra

Neverovatne scene viđene su u ponedeljak na utakmici Superlige Turske, kada je predsednik Ankaragučua Faruk Kodža napao sudiju Halila Umuta Melera i pesnicom ga udario nakon utrčavanja na teren.

Ovaj skandalozan potez prvog čoveka pomenutog kluba doveo je do oštrih reakcija - od ukidanja fudbala u čitavoj Turskoj, do reakcije predsednika države Redžepa Tajipa Erdogana!

Nakon završetka meča Ankaragučua i Rizespora 1:1, a nakon pogotka gostiju za izjednačenje u 97. minutu meča, Kodža je divljačkim napadom udario arbitra u glavu, posle već dovoljno skandaloznog uletanja u teren.

Kako se navodi u turskim medijima, i Meler i Kodža su završili u bolnici, od čega ovaj drugi pod pratnjom policije. Tokom burnog meča, sudija je isključio po jednog igrača iz oba tima, da bi na kraju potez Kodže sve šokirao.

Zbog svega je morao da se oglasi i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Osuđujem napad na sudiju Halila Umuta Melera posle meča Ankaraguču - Rizespor i želim mu brz oporavak", citirane su Erdoganove reči u turskim medijima. No, ni tu nije bio kraj vestima koje se tiče ovog skandala.

Predsednik FS Turske Mehmet Bujukekši je potvrdio da su tamošnje profesionalne lige odložene posle ovog nasilničkog čina.

"Odgovorni klub, njegov predsednik, menadžeri i svi kriminalci koji su napali Melera biće najoštrije kažnjeni. Odlukom upravnog odbora FS Turske, utakmice u svim ligama odložene su na neodređeno", stoji u saopštenju.

U trenutku prekida takmičenja, prvoplasirana je ekipa Fenerbahčea sa 40 bodova, koliko ima i drugoplasirani Galatasaraj. Ankaraguču i Rizespor su timovi iz sredine tabele i zauzimaju 11. i osmo mesto.