Đoković ponosan na sebe: Nisam pomišljao na predaju, ovo nije obična pobeda

Osvajač 21 grend slem trofeja je upisao trijumf i u meču koji u Crvenoj grupi Završnog mastersa u Torinu nije mogao ništa da promeni, pošto je savladao Danila Medvedeva nakon iznurujuća tri sata i 11 minuta

Neverovatni Novak Đoković je još jednom pokazao kakav je šampion. Najbolji srpski teniser upisao je pobedu u trećem meču na Završnom mastersu u Torinu protiv Danila Medvedeva iako rezultatski ovaj susret ni o čemu nije odlučivao.

Na kraju je Đoković slavio 6:3, 6:7, 7:6 posle tri sata i 11 minuta igre. Mučio se fizički, bio je umoran, ali je izgarao do samog kraja i stigao do novih 200 bodova za ATP listu.

Medvedev je i u trećem meču prikazao odličnu igru i učestvovao u maratonskom okršaju. Ipak, Đoković je i pored svih problema sa fizičkim tegobama i infekcijom oka uspeo da stigne do trijumfa.

"Veliko olakšanje. Danil i ja smo imali velike bitke i ranije, znao sam da je ovo njegov poslednji meč u sezoni. On nije želeo da završi porazom u poslednjem meču", počeo je Novak nakon meča.

"Odlično sam počeo, imao sam šanse i u drugom setu i brejk lopte, ali je on dobro igrao. Igrao je vrlo brzo. Nisam se dobro fizički osećao u trećem setu, mnogo sam se borio da ostanem tu fizički i psihički. Ponosan sam što sam pronašao poslednji atom energije i što sam se vratio u meč. On je imao 5:4 i servirao je za pobedu. Uspeo sam da čitam servise i da se održim. U taj-brejku sam odlično odigrao. Teška tri meča za njega, sva tri meča je izgubio u taj-brejku trećeg seta. Veoma sam srećan jer je ova pobeda mnogo vrednija od samo još jedne pobede", jasan je i dalje glavni favorit za osvajanje turnira u Torinu.

Đoković je ovaj meč mogao da izgubi i da ne potroši mnogo energije kako bi se sačuvao za subotnje polufinale protiv Tejlora Frica, zato je novinara  zanimalo da li jepomišljao na predaju meča i prepuštanje pobede ruskom teniseru.

"Ne, ne, ne. Iskreno, ne znam kakva su pravila, da sam odlučio da odustanem, da li bih mogao da igram dalje. Ovo je meč protiv jednog od najvećih rivala i nijednog trenutka nisam na to pomišljao, zaista sam želeo da pobedim", rekao je Đoković koji će protiv Amerikanca Frica igrati u subotu, najverovatnije u terminu od 14.00 časova.