Gvardiola na konferenciji pred Zvezdu govorio o - Svetislavu Pešiću!

Menadžer Mančester sitija na konferenciji za medije govorio o selektoru košarkaške reprezentacije Srbije - Svetislavu Pešiću

Menadžer Mančester sitija Pep Gvadriola govorio je na konferenciji za medije, pred utakmicu sa Crvenom zvezdom, o selektoru košarkaša Srbije - Svetislavu Pešiću.

"Neverovatno je kako je Pešić i dalje prisutan na velikoj sceni, sa tom energijom. Dao je Barseloni prvi evropski trofej u košarci. Bili smo u kontaktu kada sam bio u Bajernu, sada nisam više sa njim u kontaktu, ali ako može da vidi ovu konferenciju, želim da ga pozdravim, poželim sve najbolje. Znam da je napravio veliki rezultat na Svetskom prvenstvu, to je bilo neverovatno. Uprkos godinama i dalje ima veliku energiju, velika je legenda i velike stvari je uradio sa mnogim klubovima", izjavio je Gvardiola.

Siti je u Beograd stigao posle niza lošijih rezultata, a menadžer "građana" kaže da je srpski klub institucija i da je igranje na "Marakani" uvek pritisak.

"Moramo da izvučemo najbolje što možemo, da držimo stvari u ravnoteži i da ne budemo u depresiji. Prošli smo iz grupe kao prvi, igramo ovde protiv bivšeg prvaka Evrope. Zvezda je imala sjajne igrače poput Mihajlovića. Ovde smo da branimo prestiž i da završimo ono što smo započeli. Jedan poraz i odmah propast. Nije baš tako. Navikli smo navijače na pobede, to je suština. Nismo uspeli da pobedimo četiri meča u nizu, ali smo za Zvezdu spremni i pokušaćemo da budemo prvi tim iz Engleske sa šest pobeda. Zvezda je institucija, ovde je uvek pritisak", istakao je Gvardiola.

Zvezda u sredu od 18.45 u poslednjem kolu G grupe Lige šampiina dočekuje branioca titule dok će se u drugom meču grupe sastati Lajpcig - Jang Bojs.