Susret bivšeg i trenutnog šampiona Evrope - Zvezda dočekuje Mančester siti

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Mančester sitija. Tok meča šestog kola grupne faze Lige šampiona, pratite na našem portalu

Iako će meč biti bez prevelikog rezultatskog značaja, veliki fudbalski dan odviće se u Beogradu.

Gost prestonice Srbije je ekipa Mančester sitija, aktuelni osvajač Lige šampiona i verovatno najkvalitetniji klub na planeti.

Biće to duel bivšeg i trenutnog prvaka Evrope, pošto je i srpski klub bio na tronu "starog kontinenta", pre 32 godine.

O činjenici da Siti dolazi u goste kod tima sa ogromnom istorijom, pričao je i šef struke engleskog tima, Pep Gvardiola.

"Moramo da izvučemo najbolje što možemo, da držimo stvari u ravnoteži i da ne budemo u depresiji. Prošli smo iz grupe kao prvi, igramo ovde protiv bivšeg prvaka Evrope. Zvezda je imala sjajne igrače poput Mihajlovića. Ovde smo da branimo prestiž i da završimo ono što smo započeli. Jedan poraz i odmah propast. Nije baš tako. Navikli smo navijače na pobede, to je suština. Nismo uspeli da pobedimo četiri meča u nizu, ali smo za Zvezdu spremni i pokušaćemo da budemo prvi tim iz Engleske sa šest pobeda. Zvezda je institucija, ovde je uvek pritisak", istakao je jedan od najvećih stručnjaka na svetu.

Trener Crvene zvezde Barak Bahar nije štedeo reči hvale o protivniku u poslednjem kolu.

"Dolazi nam najbolji tim na svetu, šteta što neće biti takmičarskog značaja, ali veće su nam šanse nego u prvom meču i želimo da pobedimo. Imali smo velika očekivanja u grupnoj fazi. Igrali smo dosta dobro, rezultati su izostali i razočarani smo. Znamo da Siti neće doći u punom sastavu, pripremićemo se za ozbiljnu utakmicu, da probamo da dobijemo", istakao je Bahar na konferenciji za medije i dodao da ne može da poredi prošlu sezonu sa Makabijem i ovu sa Zvezdom.

Crvena zvezda ostala je bez šansi za osvajanje trećeg mesta u Grupi G, pošto je u prvih pet mečeva osvojila tek jedan bod.

Mančester siti je osigurao prvo mesto na tabeli, pošto je upisao svih pet trijumfa do sada.

Meč na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 18.45, a azerbejdžanski sudija Alijar Agajev određen je za glavnog sudiju utakmice.