Ronaldo gubi 18.500.000 evra, Junajted mu sprema najveće poniženje u karijeri

Kristijano Ronaldo bi mogao da doživi nešto što verovatno nikada nije zamišljao, pošto je Mančester junajted pokrenuo proces za prekidanje njihove saradnje i to isključivo na štetu Portugalca.

Kristijano Ronaldo je još od proteklog vikenda u centru pažnje svetskih medija zbog njegovog intervjua za britanski "San" u kom je kritikovao Mančester junajted, trenera Erika ten Haga, brojne saigrače, ali i igrače sa kojima je nekada delio svlačionicu.

A zbog njegovog neprimerenog poteza i teških reči, portugalski superstar bi mogao da ostane bez čak 18.500.000 evra, pošto je Mančester junajted započeo proces eventualnog prekida saradnje.

Kako je prvo objavio "Dejli mejl", a potom praktično potvrdio i poznati italijanski novinar Fabricio Romano, uprava Junajteda je započela razgovore sa svojim pravnicima kako bi raskinuli ugovor s Portugalcem na njegov teret.

To znači da bi Ronaldo, zbog kršenja stavki iz ugovora, mogao da ostane bez istog i da mu Junajted ne nadoknadi ni jednu jedinu funtu. Ronaldo je do trenutka isteka ugovora trebalo da zaradi još oko 16.000.000 funti, odnosno 18.500.000 evra.

Ipak, sada "Dejli mejl" navodi da Junajted ima osnova da tu saradnju okonča na štetu igrača, po čemu bi Ronaldo postao slobodan da traži novu sredinu. Navodi se da su vlasnici kluba, porodica Glejzer, sa generalnim direktorom Ričardom Arnoldom, sportskim direktorom Džonom Murtoom i trenerom Erikom ten Hagom na internom sastanku došli do zaključka.

Ističe se da je Ronaldo "spalio sve mostove" sa klubom i da tu više nema povratka. To bi značilo da je Ronaldo već odigrao poslednji meč za Junajted i da će od početka 2023. godine, odnosno po završetku Svetskog prvenstva, mogao da počne da traži novu sredinu.

Ronaldo se u drugom mandatu u Mančester junajted vratio u leto 2021. godine iz Juventusa, ali se taj potez nije pokazao dobrim ni za jednu od dve strane.