Hrabra Zvezda pokazala zube prvaku Evrope - Siti odneo bodove sa "Marakane"

Ekipa Baraka Bahara je tako završila učešće u najjačem fudbalskom takmičenju sa jednim bodom iz šest odigranih mečeva

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od ekipe Mančester Sitija rezultatom 3:2 (1:0) u meču poslednjeg, šestog kola grupe G Lige šampiona.

Golove za Crvenu zvezdu postigli su In Bom Hvang u 76. i Aleksandar Katai u 91. minutu. Kod gostiju, u listu strelaca upisali su se Mika Hamilton u 19, Oskar Bob u 62. i Kalvin Filips u 85. minutu iz penala.

Zvezda je pomalo olako primila prvi gol, a potom je uspevala da održi priključak. Ipak, u drugom poluvremenu se nisu predavali čak ni kada je Bob solo prodorom doneo prvaku Evrope dvostruko veće vođstvo.

Prvo je In Bom Hvang matirao golmana Ortegu za povratak nade i veliku energiju u igri crveno-belih. Defanzivac Naser Điga je napravio grešku i skrivio penal samo devet minuta kasnije, nakon čega je bilo jasno da će Siti odneti sva tri boda iz Beograda.

Uprkos tome, Zvezda je uspela da dodatno poboljša utisak, pošto je na centaršut Hvanga iz kornera najviši u skoku bio Aleksandar Katai, koji je tako u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat.

Mančester siti je grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona završio na prvom mestu na tabeli sa 18 bodova, dok je Crvena zvezda poslednja sa jednim bodom. Utakmici na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu prisustvovalo je nešto manje od 50.000 navijača.

13. dec 2023 • 20:40

Kraj utakmice: Crvena zvezda - Mančester siti 2:3

Kraj uzbudljive utakmice na stadionu "Rajko Mitić", a Mančester siti završava grupnu fazu sa svih šest bodova i maksimalnih 18 bodova.

Crvena zvezda se odlično borila, dva puta uspevala da smanji zaostatak protiv prvaka Evrope, ali na kraju sa samo jednim bodom završava takmičenje u ovoj sezoni Lige šampiona.

90+1' - Gol, Zvezda smanjuje na 2:3!

Aleksandar Katai je strelac posle kornera sa leve strane. Centrirao je Hvang, a Katai je bio najviši u skoku i tek sada je velika šteta za onaj penal koji je Điga maločas skrivio na drugoj strani.

Rezultat je 2:3 za aktuelnog prvaka Evrope, ali Zvezda je ostavila odličan utisak u drugom poluvremenu.

85' - Gol, Mančester siti vodi 3:1

Strelac je Kalvin Filips iz penala, pošto je loptu poslao u jednu stranu gola Zvezde, a golmana Glazera u drugu. Šteta za crveno-bele koji su bili u naletu posle postignutog pogotka.

83' - Penal za Mančester siti

Điga je faulirao Hamiltona i tu nije bilo dileme - Mančester siti dobija šansu za treći gol na meču.

76' - Gooool, Zvezda smanjuje na 1:2!

In Bom Hvang postiže gol i smanjuje prednost Mančester sitija!

Zvezda stiže do gola protiv prvaka Evrope nakon odlične akcije Hvanga i Bukarija, a Korejac lako matira Ortegu!

70' - Stativa za Zvezdu!

Odlična tranzicija Zvezde nakon ukradene lopte, Bukari je poslao pravovremeni pas za Jovana Mijatovića, a talentovani napadač uspeva da pogodi samo stativu gola Sitija nakon čega lopta odlazi u gol-aut.

62' - Gol, Mančester siti vodi 2:0!

Oskar Bob je sve sam uradio - solo prodor mladog igrača Sitija, vukao je loptu 15-ak metara, prebacio se potom na jaču levu nogu i precizno gađao dalji ugao gola Zvezde.

Prelako je Siti došao do drugog gola...

Bahar menja tri igrača Zvezde

Trostruka izmena u Zvezdi - na terenu su Vladimir Lučić, Jovan Mijatović i Aleksandar Katai.

Iz igre su izašli Olanjinka, Ndijae i Kanga.

51' - Najbolja šansa za Zvezdu!

Bukari je pobegao po desnoj strani, uspeo da izdrži pritisak Džona Stounsa, a nakon centaršuta je poluvolej udarcem sa oko osam metara snažno šutirao Ndijae, ali refleksom Ortega uspeva da odbrani udarac.

Nakon toga i Kanga sa distance šutira u nastavku istog napada, ali Ortega i tada odlično reaguje.

Počelo je drugo poluvreme

Krećemo dalje, a u Sitiju je napravljena jedna izmena - Fil Foden menja Džeka Griliša.

Kraj prvog poluvremena - 0:1!

U poslednjem minutu Uroš Spajić zarađuje žuti karton i sudija potom svira kraj nakon 46 minuta fudbala.

Mančester siti vodi golom Majke Hamiltona u 19. minutu. Možda je Siti mogao da još jednom stigne do pogotka, ali generalno nisu pretili isuviše opasnim šansama iako su bili očigledno bolji tim. Zvezda je najbolja bila kada je Nedeljković zapretio udarcem koji je završio tik preko gola Ortege.

42' - Mirniji ritam meča

Nema konkretnih šansi ni na jednoj ni na drugoj strani u poslednje vreme. Siti i dalje sve kontroliše u laganom ritmu, dok crveno-beli tek povremeno pokušavaju da brzim utrčavanjima nekako naude odbrani gostiju. Ipak, ne uspevaju u tome.

27' - Sjajan pokušaj Nedeljkovića!

Lep napad Zvezde, odlično su kombinovali u i oko šesneasterca Sitija, usledio je pas za mladog Kostu Nedeljkovića - desni bek je fudbalski "zalomio" svog čuvara i otvorio sebi prostor da šutira slabijom levom nogom. Odlično je to izveo, ali ipak malo iznad daljeg gornjeg ugla Orteginog gola.

19' - Gol, Mančester siti vodi 1:0!

Majka Hamilton je strelac, desni bek i momak koji je inače kapiten mladog tima Mančester sitija. Ušao je u šesnaesterac, prošao pored dvojice igrača i potom sjajno pogodio gornji bliži ugao gola i snažno matirao golmana Glazera.

16' - Zvezda pokušava da napadne

U nekoliko navrata crveno-beli kroz tranziciju uspevaju da dodatno probude publiku i nateraju Siti da se malo koncentrisanije posveti odbrani.

Nije bilo previše opasno po gol engleskog tima, golman Ortega je jednu loptu glavom izbio ispred brzonogog Bukarija.

Na terenu fudbaler od 100.000.000 funti

Starter na ovom meču u Beogradu je i Džek Griliš, nekadašnji igrač Aston Vile, za kog je Mančester siti u leto 2021. platio 100.000.000 funti, odnosno oko 117.000.000 evra.

Već je u jednom napadu mučio Kostu Nedeljkovića po toj levoj strani, nakon što u većini utakmica ove sezone nije u prvih 11 u timu Pepa Gvardiole.

4' - Opsada Zvezdinog gola

Još uvek nije bilo konkretnog šuta ka golu Glazera, ali uveliko igrači Sitija opsedaju šesnaesterac. U jednoj izglednoj šansi sa sedam-osam metara nisu uspeli da upute udarac, a posle je na kratko bilo opasno i posle centaršuta Džeka Griliša.

Počela je utakmica!

Krećemo na stadionu "Rajko Mitić" - duel nekadašnjeg i aktuelnog prvaka Evrope.

Poznati su sastavi!

Crvena zvezda će meč početi u sledećem sastavu: Glazer, Điga, Spajić, Dragović, Nedeljković, Mijailović, Kanga, Hvang, Bukari, Endijaje i Olanjinka.

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola odlučio se za sledeći sastav: Ortega, Riko Luis, Stons, Akanđi, Gomes, Filips, Mateus Nunes, Kovačić, Hamilton, Griliš i Bob.