Partizan pokorio Litvaniju - pregažen i Žalgiris, Željkova četa je u naletu

Crno-beli u Kaunasu stigli do četvrte pobede u nizu u Evroligi, i to sa značajno oslabljenim timom

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostovanju ekipu Žalgirisa sa 93:85 (29:21, 29:23, 18:20, 17:21), u utakmici 14. kola Evrolige.

Najbolji u sastavu crno-belih bio je Kevin Panter sa 22 poena, dok je Pi Džej Doužer dodao 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije. U ekipi Žalgirisa istakao se Kenan Evans sa 33 poena, dva skoka i četiri asistencije.

Gosti su bolje otvorili meč, imali su seriju 10-0 kojom su potom nametnuli svoj ritam. Košarkaši Žalgirisa su se opredelili da u napadu šutiraju za tri poena, što je na momente donosilo rezultat. Panter i Ledej su svojim poenima održavali prednost Partizana na bar osam poena.

U drugoj deonici spolja linija Partizana zaigrala je još bolje, pogotovo Doužer koji je sa poludistance dolazio do lakih poena. Gosti su se sa druge strane mučili u odbrani i zbog toga nisu dugo držali prednost od 16 poena.

Opet su se domaći košarkaši u jednom trenutku vratili u meč trojkama, ali u odbrani su bili neorganizovani što su gosti kažnjavali. Panter i Doužer su tada bili najefikasniji u timu Partizana.

Tokom treće četvrtine Žalgiris je serijom 9-0 uspeo da se opet vrati u meč. Partizan se mučio sa organizacijom napada, pogotovo kroz tranziciju. Na drugoj strani domaći igrači su vezali više poena sa linije za tri poena i tako došli na zaostatak od samo šest poena.

Crno-beli su ipak preko reketa i kontri uspevali da dođu da preko potrebnih poena i tako vrate osetnu prednost.

U poslednjoj deonici puleni Željka Obradovića su potpuno kontrolisali skok na oba kraja terena, dok su u napadu bili efikasni kao i tokom druge četvrtine. Domaći tim je pokušavao sa šutem za tri poena, ali oslanjanje samo na taj aspekt igre, nije pomoglo Žalgirisu.

Partizan je tako stigao do četvrte pobede u nizu u Evroligi i sada imaju skor 8-6.

14. dec 2023 • 20:54

Pobeda Partizana 93:85!

Sjajna pobeda za Partizan, koja bi bila i ubedljivija da se crno-beli nisu opustili u poslednjih minut i po, kada je postalo jasno da će odneti trijumf za Beograd.

Čak 58 poena u prvom poluvremenu, sjajna igra crno-belih, a drugom delu igre je do kraja odrađen posao i obezbeđen četvrti trijumf u Evroligi u nizu.

34' - Partizan na 83:69

Pogađaju Ponitka i dva puta Naneli i Partizan se vraća na 14 poena prednosti, zbog čega Maksvitis traži tajm-aut. 

Crno-beli sad imaju četiri dvocifrena igrača - Pantera, Doužera, Ledeja i Nanelija.

Kraj treće četvrtine - Partizan vodi 76:64

Šteta za neiskorišćen poslednji napad, Panter je promašio, pa je Žalgiris uspeo da ostane na 12 poena zaostatka.

Tek 18 poena Partizana u ovoj deonici, najmanje od početka meča, ali i dalje imaju crno-beli lepu prednost. Bilo je i šest poena razlike u jednom naletu domaćih, ali za sada je sve to dobro za tim Željka Obradovića.

27' - Partizan se vraća na "plus 12"

Kakva trojka Ledeja za 70:58, u pravi čas, jer je Partizan bio izgubio veliku prednost. Žalgiris je bio prišao na šest poena, ali sada Ledej u poslednjim sekundama vraća to na dvocifrenih "plus 12".

23' - Žalgiris se vratio na "minus devet" (52:61)

Dve uzastopne trojke domaće ekipe, od čega druga Evansa donosi Žalgirisu povratak na jednocifren zaostatak. Počele su da se ređaju greške u napadu Partizana, uz malo drugačiji kriterijum suđenja takođe.

Poluvreme - 44:58

Partizan je sjajno otvorio meč, a onda pronašao ritam kojim je pregazio domaćina.

Kevin Panter je nezaustavljiv, postigao je 16 poena (4/4 za tri poena).

Doužer je ubacio 12 poena, a Kaboklo deset.

Kod domaćih, najefikasniji je Evans sa 14 poena.

Kraj prve četvrtine - 21:29

Velika prednost Partizana na kraju prve četvrtine.

5' Dvocifrena prednost Partizana - 3:13

Partizan je odličan na startu meča u Kaunasu.

Na polovini prve četvrtine, crno-beli imaju deset poena prednosti.

2' Dobar početak crno-belih

Serija 5:0 na početku meča.

1' Počeo je meč

Prvi napad ima Žalgiris.