Sport

Žalgiris stvorio tvrđavu - tamo niko ne može da pobedi

Osim pobede Litvanaca, trijumfe su upisala još dva domaća sastava - Fenerbahče i Monako.
Žalgiris stvorio tvrđavu - tamo niko ne može da pobedi© Euroleague

Košarkaši Partizana upisali su veliku pobedu protiv Makabija u osmom kolu Evrolige, ali u petak uveče, odigrane su još tri utakmice u tom takmičenju.

Glavna vest je ekipa Žalgirisa, koja je nastavila nepobidivi niz na domaćem parketu, savladavši Olimpiju Milano 71:62.

Posle Virtusa, Barselone i Albe, i Olimpija je pala u Litvaniji, a Žalgiris je upisao ukupno petu pobedu ove sezone. Najveće zasluge za to idu Kinanu Evansu, koji je ubacio 23 poena, ali i fenomenalnoj timskoj odbrani, koja je svela Italijane na samo 62 postignuta poena.

Za to vreme, Fenerbahče je prethodno razbio Panatinaikos Dejana Radonjića, slavivši sa ravno 30 poena razlike - 107:77. Turskitim su predvodili Skoti Vilbekin sa 19 i Najdžel Hejs sa 16 poena. Fenerbahče je tako ostao jedini tim u Evroligi sa samo jednim porazom, pa su zasluženo na čelnoj poziciji na tabeli.

Da i sva četiri meča u Evroligi ove večeri budu pobede domaćina, postarao se Monako protiv Baskonije - bilo je 79:74 za ekipu iz Kneževine. Eli Okobo je sa 22 poena bio najbolji pojedinac u pobedničkom timu, dok je Džordan Lojd dodao 12. Monako je tako na iznenađenje mnogih stigla do treće pozicije na tabeli, sa skorom 6-2.

Evo kako sada izgleda tabela Evrolige:

image