Sport

Obradović: Odbrana je prelomila utakmicu u našu korist

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović nakon pobede njegove ekipe nad Makabijem rekao je da publici idu posebne zasluge za uspeh.

"Zadovoljan sam što smo dobili ovako dobru ekipu pogotovo uz ovakvu atmosferu. Publika daje vetar u leđa igračima i velika mi je čast što igramo pred njima", izjavio je Obradović.

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Makabija 96:88 (22:26, 27:24, 20:18, 27:20) u okviru osmog kola Evrolige, a Obradović smatra da je odbrana ključ preokreta u drugom poluvremenu.

"Pobedili smo veoma dobar tim. Oni imaju školu košarke, imaju svoju filozofiju i igraju da postignu dva poena više. Znamo da vole da igraju u tranziciji. Mi smo loše igrali odbranu u prvom poluvremenu i to se vidi sa samo šest faulova koja smo napravili u prvih 20 minuta. Primili smo 50 poena uz samo dva faula koja su smisleno napravljena. U drugom poluvremenu su oni nastavili isto da igraju, preko dva pleja koji sve kreiraju. Mi smo promenili pristup u odbrani i to je donelo rezultate. Nisam gledao statistiku ali mi se čini da smo ih sveli na samo osam skokova što je vrlo bitno", zaključio je trener "crno-belih", rekao je Obradović.

U narednom kolu Evrolige Partizan u utorak gostuje Barseloni.

image