Đoković: Borio sam se da preživim, ali sada sam gladan nove titule

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da se borio da preživi u duelu sa Tejlorom Fricom u polufinalu Završnog turnira u Torinu.

Đoković se plasirao u finale pobedom nad Fricom rezultatom 7:6 (7:5), 7:6 (8:6), iako je bio veoma umoran zbog teškog meča u petak.

Novak je protiv Danila Medvedeva na terenu proveo više od tri sata i, kako sam kaže, bilo mu je potrebno vremena da uhvati pravi ritam u duelu sa Amerikancem.

"Morao sam da se borim da preživim. Nisam se osećao previše sveže danas i nisam imao mnogo samopouzdanja. Posle onakve borbe, znao sam da će mi biti potrebno malo vremena da povratim snagu i pronađem kretanje, brzinu i vreme za reakciju…", počeo je Đoković.

Svetski "broj 7" je naveo da mu je bilo izuzetno teško na terenu.

"Nisam odigrao na nivou na koji sam navikao, ali sam srećan što sam uspeo da pobedim današnjeg protivnika koji je bio svestan da se fizički neću osećati dobro. On je jedan od najboljih servera, veoma je teško igrati protiv njega, ali sam uspeo da ga nateram da odigra udarac više. Nekoliko poena je odlučilo, drago mi je da sam danas ja bio na pobedničkoj strani", kazao je petostruki šampion ovog turnira.

On je i opisao odlučujuće trenutke susreta.

"Navijači su mi mnogo pomogli, posebno u taj-brejku drugog seta. Znam da nije bilo najatraktivnije, ali sam uživao u ovoj atmosferi. Kada ljudi dođu da nas gledaju kako igramo, mi to veoma poštujemo. Morao sam da se saberem jer je protiv ovakvih igrača svaki poen važan. Nisam srećan što sam izgubio onaj reli na 5:4, ali sam uspeo da se vratim."

Đoković u finalu čeka pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Kasper Rud i Andrej Rubljov.

"Gladan sam. Vrlo sam motivisan, ostao je još jedan meč", potvrdio je Novak.

Imaće priliku da osvoji šesti pehar na završnim turnirima i izjednači se na vrhu večne liste sa Rodžerom Federerom.

"Motivisan sam, svestan sam istorije koja je na talonu. Imam priliku da ispišem još stranica teniske istorije. Motivacije imam na pretek, toga mi ne nedostaje i ostalo mi je da se spremim i pokušam da pobedim."

"Hvala mom timu, mojoj ekipi, mojoj porodici koja je uvek sa mnom i prati me. Daje mi veliku radost i veoma sam srećan u ulozi oca", zaključio je Đoković.