Sport

Filadelfijske merdevine zaustavile Janisa

Ekipa Filadlefija seventisiksersa savladala je Milvoki bakse sa 110:102 u jednom od najzanimljivijih mečeva odigranih u noći između petka i subote u NBA ligi. Posebnu pažnju privukao je tretman koji su imali igrači, ali i osoblje Filadelfije prema Grku Janisu Adetokumbu.
Filadelfijske merdevine zaustavile JanisaGetty © Tim Nwachukwu

Sjajnu predstavu i borbu priredili su košarkaši obe ekipe u derbiju Istočne konferencije NBA lige.

Filadelfija je uspela da savladala ekipu koja važi za samog lidera Istoka i konkurenta za titulu najjačeg košarkaškog klupskog prvenstva.

Džoel Embid predvodio je Seventisikserse sa 32 poena, 11 skokova, osam asistencija i tri blokade.

Prva zvezda Filadelfije morala je svoj tim da vodi bez povređenog Džejmsa Hardena, a u finišu nije mogao da računa ni na drugog najboljeg saigrača i strelca Tajrisa Meksija, koji je doživeo povredu zgloba u posledoj deonici.

Najefikasniji u redovima Milvokija bio je Janis Adetokumbo sa 25 poena i 14 skokova.

Ipak, neće ova utakmica ostati upamćena po Janisovoj statistici, već po dešavanjima u finišu i nakon nje.

Sredinom treće četvrtine, Grk je dobio nezgodan udarac u rebra od strane Embida, koji je kažnjen nesportskom ličnom greškom.

Brojni faulovi nad Janisom isplatili su se Filadelfiji, pošto je Adetokumbo slobodna bacanja šutirao 4/15.

Zato je, kao što to često zna da radi nakon takvih procenata i partija, Janis ostao nakon meča u dvorani, kako bi dodatno radio na tom segmentu.

Nije se to svidelo pojedinim domaćim košarkašima, ali i organizatorima i članovima osoblja Filadelfije.

Nekoliko ljudi iz redova domaćih pokušalo je da nagovori Janisa da napusti teren, a nakon što je ovaj to odbijao, u raspravu se uključio i košarkaš Filadelfije Montrezl Herel.

Poznat kao galamdžija i neko ko se često sukobljava sa protivničkim igračima, Herel je oduzeo loptu sa kojom je Adetokumbo vežbao slobodna bacanja i otišao na drugi koš, gde je vežbao šut sa poludistance.

Grčki košarkaš nekoliko minuta je tražio drugu loptu, ali mu niko sa parketa nije doneo, pa je morao da ode u svlačionicu po nju.

Kada se vratio na parket, osoblje "Vels Fargo centra" u Filadelfiji, postavilo je merdevine ispod koša na kojem je prethodno Adetokumbo šutirao slobodna bacanja.

Nekada dvostruki uzastopni MVP NBA lige je pomerio merdevine, ali je usledio odgovor i vraćanje istih od strane redara.

To je iznerviralo Janisa, koji je odgurnuo merdevine i svakako šutnuo preostala dva slobodna bacanja.

Na kraju se sve završilo bez većih incidenata, a biće zanimljivo videti hoće li se akteri sećati ove rapsrave i nastaviti je u narednom sastajanju Milvokija i Filadelfije.

image