Sukob u Zvezdi - Amerikanac odbio da igra, Sferopulos poručio: On je ovde završio

Trener Janis Sferopulos rekao je da je Šabaz Nejpir odbio da nastupi jer je u pregovorima sa drugim klubom, dok je Amerikanac na društvenim mrežama insinuirao da to nije istina

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Real Madrida 58:72 u meču 15. kola Evrolige, a u centru pažnje nakon susreta bili su trener Janis Sferopulos i još uvek igrač crveno-belih Šabaz Nejpir.

Posle meča, grčki stručnjak je komentarisao zbog čega Nejpira nije bilo u sastavu tima za meč protiv prvaka Evrope, navevši da je on blizu odlaska iz kluba i da je tražio da ne nastupi na utakmici. Sferopulos je rekao da Amerikanac neće odigrati više nijedan meč u dresu Zvezde.

"Nije lako pronaći nove igrače u ovom trenutku, ali doveli smo Fredija Gilespija jer on može da nam donese energiju pod obručima i u odbrani. Pokušaćemo da dovedemo kvalitetnog igrača kao zamenu za Nejpira, ali tržište je veoma siromašno i pola Evrope traži pojačanja. Šabaz je u pregovorima da promeni ekipu i rekao mi je jutros da neće da rizikuje povredu i tražio da ne igra. On se neće se vratiti, sam je sebe izbacio iz ekipe", rekao je Sferopulos posle meča sa Realom.

Ovo je dovelo do komentara samog Nejpira na društvenim mrežama, pošto je na Instagramu poslao zagonentnu poruku.

"Govori istinu ispred kamere", napisao je Amerikanac, očito neslagajući se sa trenerom Sferopulosom. Osim ovoga, trener Zvezde je prokomentarisao i sam meč protiv Reala.

"Igrali smo protiv izuzetno kvalitetne ekipe, šampiona Evrope i lidera na tabeli. Igrali smo protiv najbolje odbrane i jednog od najboljih napada Evrolige. Zadržali smo taj napad na samo 72 poena. Imali smo nekoliko prilika da se možda vratimo, ali promašili smo mnogo zicera i otvorenih trojki. Neki igrači su dali sve od sebe, ali neki su mogli mnogo bolje", rekao je Sferopulos.