Sport

Srbin je Čelsijev vožd: Đorđe Petrović junak, "skinuo" penal za polufinale!

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u polufinalu engleskog Liga kupa, pošto su u utorak uveče eliminisali Njukasl posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a junak nekadašnjeg prvaka Evrope bio je srpski golman
Srbin je Čelsijev vožd: Đorđe Petrović junak, "skinuo" penal za polufinale!Getty © Mike Hewitt / Staff

Đorđe Petrović, nekadašnji čuvar mreže IMT-a i Čukaričkog, a od ovog leta i londonskih "plavaca", odbranio je presudni penal koji je posla Čelsi među četiri najbolja tima u takmičenju - 1:1, penalima 4:2.

Poveo je Njukasl već u 16. minutu preko Kaluma Vilsona, ali je spasilac Čelsija bio Mihajlo Mudrik u 92. minutu koji je pogotkom izborio penale.

Tamo su četiri igrača Čelsija bili precizna, Kjeran Tripije je za Njukasl promašio drugi penal, dok je četvrti na red došao Met Riči. Petrović je u tim trenucima pokazao zbog čega se od njega mnogo očekuje.

Srbin je igraču Njukasla mahnuo da će se baciti u jednu stranu, ali je otišao na drugu i uspešno zaustavio udarac rivala. Tog trenutka je Čelsi prošao u polufinale Liga kupa, pa će i pored slabih rezultata u Premijer ligi ove sezone ipak imati šansu da se bori za neki od trofeja.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Petrović je krajem avgusta prešao iz američkog Nju Inglanda u Čelsi u transferu vrednom 14.000.000 evra, a trenutno je i član reprezentacije Srbije.

Inače, u polufinale Liga kupa prošli su još i Fulam koji je eliminisao Everton posle penala, i Midlsbro koji je bio bolji od Port Vejla 3:0. U sredu se igra jedini preostali meč četvrtfinala imeđu Liverpula i Vest Hema.

image