Sport

Zašto je policija tukla navijače Partizana? Španci se oglasili: Nekulturno ponašanje

Košarkaši Partizana savladali su Valensiju na njenom parketu u meču 15. kola Evrolige, a taj meč, osim trijumfa crno-belih, obeležila su i dešavanja na tribinama
Zašto je policija tukla navijače Partizana? Španci se oglasili: Nekulturno ponašanje© Twitter / screenshot / @DepCOPEValencia

Tokom utakmice, došlo je do sukoba između navijača Partizana i španske policije, kada su pripadnici bezbednosnih snaga čak i pendrecima udarali gostujuće navijače.

O tome je govorio i komentator TV "Sportklub" tokom živog prenosa, ali nikome nije bilo jasno šta se zapravo dogodilo i šta je bio razlog za takav razvoj događaja.

Sada se o svemu oglasila i Valensija na društvenim mrežama, ponudivši njihovo objašnjenje zbog čega je došlo do haosa.

"Želimo da se izvinimo našim navijačima, posebno onima koji su bili u blizini sektora 218 zbog svega što su uradili navijači Partizana. Oni su okupirali mesta koja nisu bila njihova i pokazali su nekulturno ponašanje koijm su primorali predstavnike bezbednosti da reaguju i da presele naše navijače. Klub će uraditi sve kako se ovako nešto nikada više ne ponovi", navodi se u saopštenju.

Navijači domaćeg tima oglasili su se i u komentarima. Bilo je onih koji su tvrdili da su "ljudi sa decom otišli kući zbog toga" i krivili su klub što nije bolje obezbedio taj sektor.

"Nije bilo bezbedno, morao sam da odem sa detetom", napisao je jedan od navijača. Bilo je i onih koji su tvrdili da su mere bezbednosti na ulazima bile jako loše.

"Trebalo bi da vas bude sramota, platio sam kartu i nisam mogao da gledam meč, isto se desilo i na meču protiv Žalgirisa prošle sezone, ništa niste naučili."

Partizan posle pete uzastopne pobede u Evroligi nastavlja putešestvije kroz Španiju, pošto će već u četvrtak igrati protiv Reala u Madridu.

image