Moćna fotka Mesija i Ronalda uoči Mundijala – 50 miliona "lajkova"

Fenomenalna fotografija je iznenadila, ali i oduševila ljubitelje fudbala.

Ljubitelji fudbala širom sveta odbrojavaju sate do početka Svetskog prvenstva u Kataru, koje u nedelju startuje od 17.00 časova. Kompletan vodič za praćenje Mundijala je spreman, a spremne su i najveće fudbalske zvezde.

Tako su u neočekivanom marketinškom potezu, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo na zajedničkoj fotografiji pokazali da su spremni da se nadmeću i u Kataru. Njihova fotografija dan uoči Mundijala iznenadila je čitav svet.

Mesi i Ronaldo su u okviru kampanje poznate marke luksuzne odeće "Luj Viton" fotografisani jedan naspram drugog kako igraju šah na koferu pomenutog brenda.

"Pobeda je stanje svesti", napisala su obojica u svojim objavama na Instagramu.

Koliko je ova objava sve iznenadila i oduševila, pokazuje da su svetskim fudbalskim zvezdama donele 5.000.000 "lajkova" na Instagramu samo u prvih 30 minuta od objave.

Do sada su fanovi pokazali da im se ova fotografija sviđa više od 50.000.000 puta, pošto su se veliki rivali našli na zajedničkom projektu.

Zanimljivo je da je postavka figura na tradicionalnoj šari ove francuske modne marke, koja podseća na šahovsku tablu samo u bojama "Luj Vitona", replika pravog meča koji je odigran.

U pitanju je duel iz 2017. godine između Magnusa Karlsena, aktuelnog svetskog šampiona i jednog od najboljih šahista svih vremena i Hikarua Nakamure. Simbolično, taj meč završen je remijem, što može da znači da je "Luj Viton" pokušao da izjednači Mesija i Ronalda.

Na snimcima "iza kulisa" otkriveno je ipak da njih dvojica nisu zajedno bili na fotografisanju, već su "spojeni" u montaži.

Inače, Mundijal u Kataru biće poslednja prilika za Argentinca i Portugalca da pokušaju da stignu do trofeja koji im nedostaje – onog namenjenog svetskim šampionima.