Sport

Partizan "sveti" Zvezdu u Madridu, crveno-beli gostuju u svom Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u četvrtak uveče igraju svoje mečeve u okviru 16. kola Evrolige
Partizan "sveti" Zvezdu u Madridu, crveno-beli gostuju u svom Beogradu© Dusan Milenkovic/ATAImages

Prva će na teren ekipa Janisa Sferopulosa od 20.05 časova, koja će u neobičnoj situaciji gostovati u Beogradu i to u hali "Aleksandar Nikolić", pošto im je rival Makabi.

Izraelci su zbog rata u toj zemlji domaćini u slavnom "Pioniru", donedavnom domu Zvezde.

"Igramo protiv košarkaša Makabija, koji na ovom terenu imaju pet pobeda i tri poraza. Oni su u vrhu tabele, u poziciju su za plej-of, ali je ovo bitna utakmica za nas. Posle utakmice sa Realom želimo da budemo spremni da reagujemo. Želim da vidim da više igrača bude uključeno u borbu za pobedu. To je naš cilj - da svi zajedno budemo spremni da se borimo za pobedu", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

A Real Madrid, posle pobede nad Zvezdom u Beogradu, sada na svom parketu dočekuju Partizan od 20.45.

Crno-beli će aktuelnom šampionu Evrope pokušati da se osvete za poraz u četvrtfinalnoj seriji prošle sezone, ali i da spreče Madriđane da oba srpska kluba savladaju u istoj sedmici.

"Partizan je trenutno u odličnoj formi, sa košarkašima koji igraju na visokom nivou. Kao tim zaista igraju dobro. Oni su tim koji igra veoma inteligentno i perfektno čita sve situacije koje im donose prednost na terenu. Partizan je poslednjih nekoliko utakmica sjajno razradio mnogo taktičkih opcija", rekao je Ćus Mateo, trener Real Madrida.

image