FIFA preti Brazilu izbacivanjem iz svih takmičenja - država se meša u fudbal

Fudbalski savez Brazila mogao bi da bude suspendovan od strane FIFA, pošto im prete kazne zbog izbora novog predsednika te organizacije

Brazilskom savezu je iz Međunarodne fudbalske federacije stiglo upozorenje zbog potencijalnog mešanja države u pomenute izbore.

FIFA je u otvorenom pismu jasno poručila da Brazilu prete sankcije ukoliko se to mešanje obistini, što bi moglo da dovede i do isključivanja Brazila iz međunarodnih takmičenja, kako klupskih tako i reprezentativnih.

"To će takođe značiti da službena lica, timovi i klubovi FS Brazila više neće moći da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, sve dok je suspenzija na snazi", stoji u poruci FIFA.

Na mestu predsednika FS Brazila do sada je bio Ednaldo Rodriges, a njegov naslednik biće izabran u januaru 2024. godine.

Rodrigesu je sud u Rio de Žaneiru ranije ovog meseca oduzeo mesto predsednika saveza, na kom je bio od avgusta 2021. godine, što je i bio povod za FIFA da reaguje.

Inače, Rodriges je bio i veliki zagovornik da selektor Brazila postane Karlo Ančeloti, ali je sada velika nedoumica da li će se tako nešto ostvariti.