Sport

Kakva drama - Denver bez Jokića srušio Dalas, Dončić promašio šut za pobedu

Najuzbudljivija utakmica u NBA u noći između nedelje i ponedeljka donela je trijumf oslabljenih Nagetsa.
Kakva drama - Denver bez Jokića srušio Dalas, Dončić promašio šut za pobedu© Tanjug/AP Photo/LM Otero

Fenomenalna pobeda Denvera protiv Dalasa Luke Dončića i to bez Nikole Jokića u timu!

Oslabljeni Nagetsi uspeli su da upišu trijumf protiv Maveriksa 98:97 u dramatičnoj utakmici u kojoj je Dončić promašio šut za pobedu.

Denver je i na ovom meču bio bez Jokića, ali i Erona Gordona i Džamala Mareja, zbog toga što se i dalje nalaze u NBA protokolu za korona virus i čeka se njihov povratak na parket.

Ali to ih nije sprečilo da naprave iznenađenje protiv Dalasa. Luka Dončić je upisao 22 poena, devet skokova i osam asistencija, ali ni to, ni 23 poena Džoša Grina nisu bili dovoljni da se "slome" žilavi Nagetsi.

Ekipa iz Kolorda je ključnu razliku napravila u trećoj četvrtini, koja im je pripala rezultatom 24:18, a najveće zasluge idu Našonu Hajlandu. On je meč okončao sa 29 poena i šest asistencija, a prava drama viđena je u završnici.

Dalas je imao neiskorišćeni napad u poslednjem minutu, a kada ni Denver na sedam-osam sekundi pre kraja nije iskoristio svoj napad, Dončić i drugovi su imali šansu za preokret. Ipak, slovenački superstar je u poslednjim sekundama promašio sa velike udaljenosti i Denver je tako uspeo da zadrži minimalnu prednost.

Ovo je bila već 10. pobeda Denveru u 16. meču u sezoni, pa za prvoplasiranom Jutom "kaskaju" samo dva trijumfa. Dalas ima skor 9-7.

Standings provided by Sofascore

image