Srbin opet dobio šansu - Jović starter, delio asistencije u porazu Majamija

Mladi srpski košarkaš je i drugi meč u nizu bio starter u redovima tima sa Floride.

Pričalo se da bi Nikola Jović (19) mogao da ove sezone napusti Majami Hit i preseli se u redove njihovog razvojnog tima.

Ali srpski tinejdžer dobija sve više prilika u NBA ligi, pošto je i drugi put ove sezone bio starter u redovima tima Nika Spolstre, ovog puta u porazu Majamija protiv Klivlenda 87:113.

Nekadašnji košarkaš Mege bio je nedavno iznenađenje Majamija u startnoj postavi i to na poziciji centra. Ovog puta nije zaigrao u reketu, ali jeste u prvoj petorci tima sa Floride.

Za 33 minuta na parketu, međutim, nije ostvario dovoljno zapažen učinak, iako statistički jeste "punio kolone". Upisao je sedam poena (šutirao samo 2/9), pet asistencija i četiri skoka, pa nije uspeo da pomogne svom timu da izbegne ubedljiv poraz.

Najbolji u Majamiju bio je Bam Adebajo sa 21 poenom, a Kejleb Martin je dodao 17. Ipak, vredi istaći da je Hit bio oslabljen neigranjem Džimija Batlera i Tajlera Hiroua. Sa druge strane, u Klivlendu je Darijus Garland ubacio 25 poena, dok je Džedi Osman imao 20 uz 12 skokova.

U noći između nedelje i ponedeljka, drama je viđena na meču Dalasa i Denvera, a evo svih rezultata: