Ko danas igra na Svetskom prvenstvu - Englezi favoriti, a tu je i "derbi"

Počeo je Mundijal, a vreme je za drugi dan turnira, ujedno i prvi u kom ćemo gledati više od jedne utakmice.

Posle više od četiri godine čekanja, Svetsko prvenstvo u Kataru je startovalo, a prvog dana turnira imali smo prilike da vidimo pobedu Ekvadora 2:0 protiv domaćina, ali i debitanta na Mundijalima.

Sada je vreme za ponedeljak i tri utakmice koje su na programu u grupama A i B. Program počinje u 14.00 po srednjeevropskom vremenu, a trajaće skoro do 22.00, kada se završava poslednji susret.

Engleska - Iran 14.00

Ovo je prvi meč u grupi B, a susret Engleske i Irana otvoriće i dnevni program. Selekcija Gereta Sautgejta je favorit za prvo mesto u grupi, ali azijska selekcija bi mogla bude interesantan rival.

Naviknuti su na uslove za igru u ovom kraju sveta, a iskusni Karlos Keiroš je sa njima lagano prošao kroz azijske kvalifikacije. Ipak, predvođeni Harijem Kejnom, Englezi će sve osim tri boda smatrati neuspehom.

Senegal - Holandija, 17.00

Ovaj meč se može smatrati derbijem dana. Radi se o meču grupe A, a to su ujedno i dva tima od kojih se najviše očekuje u toj grupi. Senegalci su prvaci Afrike, ali u svom timu neće imati Sadija Manea, povređenu zvezdu koja je ujedno i najbolji igrač Afrike.

Holanđani Luja van Gala će želeti to da iskoriste, a biće interesantno videti u kom sastavu će početi meč, imajući u vidu da je slavni stručnjak poznat po hrabrosti da načini neočekivane poteze.

SAD - Vels, 20.00

I za kraj dana, zatvaranje prvog kola u okviru grupe B. Sjedinjene Države igraju protiv Velsa, koji prvi put učestvuje na Mundijalima još od 1958. godine. Daleko najviše u njihovom timu se očekuje od prve zvezde Gereta Bejla, dok je ostatak tima pun igrača poznatih sa premijerligaških terena.

Sa druge strane, Amerikanci su propustili turnir u Rusiji pre četiri godine i sada žele da ostave traga u Kataru. Radi se o mladom timu Grega Berhaltera, a eventualna pobeda na startu turnira mogla bi da ih "jednom nogom" odvede u osminu finala.