Sport

Galatasaraj i Fenerbahče odbili da igraju finale Superkupa u Saudijskoj Arabiji

Prema pisanju brojnih evropskih i svetskih medija, turski timovi Galatasaraj i Fenerbahče, odbili su da igraju finalni meč Superkupa, koji je trebalo da se održi u Saudijskoj Arabiji
Galatasaraj i Fenerbahče odbili da igraju finale Superkupa u Saudijskoj ArabijiGetty © Ahmad Mora

Najavljivan je meč dve turske ekipe u Rijadu kao pravi spektakl, ali izgleda da se na kraju neće odigrati na tlu Saudijske Arabije.

U poslednjem trenutku, igrači oba tima odustala su od izlaska na zagrevanje, te su se uputili nazad u svlačionice, pa u autobuse.

Razlog otkazivanja meča jeste taj što Fenerbahče i Galatasaraj nisu pristali na uslov domaćina, da ne bude istaknut natpis "Ataturk" na dresovima.

Natpis se odnosi na Kemala Ataturka, osnivača Turske republike.

U godini u kojoj Turci proslavljaju 100 godina republike, igračima je zabranjeno da na zagrevanje na stadionu "El-Aval Park" izađu u majicama sa njegovim likom.

Pored toga što vlasti u Saudijskoj Arabiji nisu dozvolile da bilo ko od navijača nosi nešto sa natpisom ili likom Kemala Ataturka, već su zabranili da to urade i dve ekipe koje učestvuju u finalu Superkupa.

"Kako to mislite nema Ataturka? Ako nema Ataturka, nema Turske, nema nas, nema meča", izjavio je predsednik Fenerbahčea Ali Kodž, a prenosi "El Rijad Njuz"

Očigledno da se akterima finala to nije svidelo, te je meč za sada otkazan.

Ostaje da se vidi kakve će biti odluke što čelnika fudbalkish saveza, što vlasti dve zemlje.

image