Sport

Milinković-Savić: Ne pretimo Brazilu, ali imamo pravo da budemo optimisti

Reprezentativci Srbije jedva čekaju četvrtak i prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Milinković-Savić: Ne pretimo Brazilu, ali imamo pravo da budemo optimisti© Фудбалски савез Србије

Počelo je Svetsko prvenstvo u Kataru pobedom Ekvadora protiv domaćina, a već u utorak Mundijal ulazi u ritam velikog broja utakmica svakog dana.

No, još samo tri dana ostala su dok na red ne dođe i nastup reprezentacije Srbije protiv Brazila, a pred start takmičenja "orlova", o tom meču govorili su Vanja Milinković-Savić i Stefan Mitrović.

Golman i defanzivac selekcije Srbije jedva čekaju prvi meč našeg tima na Mundijalu, koji je na programu u četvrak od 20.00 časova.

"Uslovi u hotelu i trening-kampu su zaista fenomenalni, oseća se na svakom koraku veličina Svetskog prvenstva. Ovo mi je prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji i iskreno nisam imao predstavu šta me očekuje. Prvi utisci su fantastični", počeo je Vanja Milinković-Savić na konferenciji za medije.

"Spremamo se za premijeru protiv Brazila, dobro su nam poznati njihovi ofanzivni kvaliteti, ali ćemo sa ‘misterom’ da pripremimo utakmicu kako treba i sigurno je da ništa neće biti prepušteno slučaju. Ne pretimo nikome, ali imamo pravo da budemo optimisti i da razmišljamo pozitivno", jasan je mlađi od dvojice Milinković-Savića u reprezentaciji Srbije.

Za to vreme, defanzivac Hetafea zna šta je ključno da bi "orlovi" mogli da naprave uspeh u Kataru.

"Respektujemo Brazilce kao fudbalsku naciju i jednu od najkvalitetnijih ekipa na ovom turniru, ali smo pokazali tokom kvalifikacija i Lige nacija da smo najjači kada je to najpotrebnije. Bitno je da sačuvamo atsmoferu koja je bila ključ uspeha u proteklom periodu, da budemo mirni i da sprovedemo u delo sve instrukcije koje dobijemo od ‘mistera’ i njegovog stručnog štaba. Ne pretimo Brazilu, ali nam igra i rezultati koje ostvarujemo u poslednjih godinu i po dana daju za pravo da verujemo u svoje kvalitete i da protiv svakog protivnika izađemo otvorenog garda", poručio je Stefan Mitrović.

image