Sport

Nadal se vratio na teren, Španac bolji od Tima u Brizbejnu

Rafael Nadal vratio se na teren posle skoro godinu dana pauze zbog povrede i u prvom kolu ATP turnira u Brizbejnu pobedio Austrijanca Dominika Tima rezultatom 7:5, 6:1
Nadal se vratio na teren, Španac bolji od Tima u BrizbejnuGetty © Bradley Kanaris

Španac je posle pauze od 349 dana odigrao duel u singlu i za 90 minuta savladao 98. tenisera na ATP listi.

Ovo je bio 17. međusobni duel španskog i austrijskog tenisera, a deseti trijumf Nadala.

Nadal je poslednji meč odigrao 18. januara prošle godine kada je u drugom kolu Australijan opena izgubio od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda 6:4, 6:4, 7:5.

Španac se potom oporavljao od povrede, a pre dva dana je odigrao meč u dublu sa sunarodnikom Markom Lopesom.

Njih dvojica su poraženi u prvom kolu turnira u Brizbejnu od Australijanaca Maksa Pursela i Džordana Tompsona 6:4, 6:4.

Nadal je sigurno ušao u meč sa Timom, a u prvom setu igralo se gem za gem. Španac je napravio brejk u 12. gemu i prvi set je dobio rezultatom 7:5.

Nadal je briljirao u drugom setu, a svom rivalu prepustio je samo jedan gem.

"Danas je, iskreno, veoma emotivan i vrlo bitan dan posle verovatno jedne od najtežih godina u mojoj teniskoj karijeri. Imao sam priliku da posle godinu dana igram pred neverovatnim navijačima. Moram da budem ponosan na način na koji sam odigrao danas. Držao sam dosta dobar nivo, to je nešto zbog čega smo ponosni. Ja, ceo moj tim i moja porodica, koji su svakog dana tokom prošle godine bili uz mene", rekao je Nadal posle meča.

Nadal je istakao da je imao veliku podršku tokom oporavka od povrede.

"Imam sjajne ljude oko sebe, primam dnevno na hiljade poruka. Nedostajalo mi je sve ovo, nedostajalo mi je da budem zdrav i konkurentan na Turu. Tokom cele karijere imam sjajnu podršku ovde u Australiji i ne mogu dovoljno da vam zahvalim na svemu ovome", naveo je španski teniser.

Španac će u drugom ATP turnira u Brizbejnu igrati sa pobednikom meča između Rusa Aslana Karaceva i Australijanca Džejsona Kublera.

ATP turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 661.585 dolara.

image