Sport

Oglasio se Đoković zbog povrede: Zabrinjavajuće je, nadam se da se neće pogoršati

Novak Đoković je u utorak savladao Jiržija Lehečku u duelu Srbije i Češke na Junajted kupu, ali je tom prilikom imao problema sa povredom zgloba desne ruke
Oglasio se Đoković zbog povrede: Zabrinjavajuće je, nadam se da se neće pogoršatiGetty © Will Russell / Stringer

Najbolji teniser sveta je slavio 6:1, 6:7, 6:1, a posle pobede i miks-dubla, Srbija je zakazala duel sa Australijom u četvrtfinalu turnira za sredu od 10.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Novak je posle meča otkrio da je problema sa zglobom imao i uoči meča.

"Nadam se da se situacija neće pogoršati. Osetio sam to na zagrevanju pre meča i tražio sam pomoć pre, tokom i posle meča. Nije mi prvi put da se suočavam sa nečim ovakvim u svojoj sportskoj karijeri. Znao sam da se snađem i da dobro završim meč. Verujem da mogu dobro da se oporavim i da budem spreman za naredni duel", rekao je Đoković.

Njegov naredni rival će biti Aleks de Minor u duelu protiv Australije, kog je prošle godine ubedljivo savladao u četvrtom kolu Australijan opena.

"Naravno, situacija sa zglobom je malo zabrinjavajuća, ali uzbuđen sam što mogu da doprinesem da moja zemlja napreduje. Suočavanje sa domaćinom obezbediće sjajnu atmosferu na terenu i borićemo se do kraja."

Đoković je istakao da je zadovoljan kako su igrali Olga Danilović i Hamad Međedović u miks dublu i dodao da srpska reprezentacija gradi sjajan timski duh.

"Bio je prilično neizvestan meč u dublu. Bilo je napeto i njima na terenu, ali i nama koji smo sedeli i gledali. Svi su bili veoma nervozni, pošto smo znali da nam je bio potreban set protiv igrača, koji nisu imali šta da izgube. Ponosan sam na Olgu i Hamada, pošto nisu očekivali da će zajedno igrati. Igrali su protiv čeških tenisera, koji su specijalisti za dubl. Doneli su pobedu Srbiji, a to je ono što je važno", poručio je Đoković.

U preostala tri četvrtfinala Junajted kupa sastaće se: Francuska - Italija, Grčka - Kanada i Poljska - Kina.

image