Sport

Evroligaški derbi Zvezde i Partizana – utakmica kao nijedna druga

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraju drugi evroligaški derbi ove sezone, a domaćini su crveno-beli. Ekipa Željka Obradovića nalazi se u boljoj situaciji u elitnom takmičenju, dok Janis Sferopulos pokušava da Zvezdu vrati u gornji deo tabele i mesto koje vodi u plej-of. Duel dva vrhunska tima, predvođena trofejnim trenerima, pravi je spektakl za sve ljubitelje igre pod obručima i nosi posebnu draž za navijače dve ekipe
Evroligaški derbi Zvezde i Partizana – utakmica kao nijedna druga© Euroleague

Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek privlače veliku pažnju javnosti, a naročito kada se igraju u okviru najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Dve ekipe večiti derbi dočekuju u dobrom raspoloženju – Zvezda je u utorak slavila u Istanbulu protiv Fenerbahčea, dok je Partizan na svom terenu lako izašao na kraj sa poslednjeplasiranim Asvelom.

Obe ekipe i dalje se bore za plasman u plej-of Evrolige, ali crno-beli su na sredini ligaškog dela takmičenja u nešto boljoj situaciji.

Tim Željka Obradovića "utakmicu nad utakmicama" dočekuje sa osmog mesta na tabeli i sa učinkom 10-8, dok crveno-beli jure poziciju koja vodi u plej-in (7-11).

Partizan je u prethodnom periodu imao velikih problema sa povređenim igračima, ali je uprkos tome imao pozitivan skor (tri pobede u poslednjih pet utakmica), najviše zahvaljujući odličnim partijama pred svojim navijačima.

Zvezda se polako budi iz preranog zimskog sna i takođe je upisala tri trijumfa u poslednjih pet utakmica u eliti, uključujući i dva na gostovanjima – protiv Makabija i Fenerbahčea.

Crno-beli će u drugom ovosezonskom evroligaškom derbiju nastupiti bez povređenih Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića i Zeka Ledeja.

Na drugoj strani, slična situacija je sa Lukom Mitrovićem, koji je preskočio gostovanje u Istanbulu, ali sa dobrim šansama da zaigra u derbiju.

Dve najbolje i najpopularnije srpske ekipe prošle sezone odigrale su dva derbija u Evroligi, a oba puta su slavili gosti, dok je u prvom duelu večitih ove sezone Partizan došao do pobede posle velikog preokreta u poslednjoj deonici.

Domaćin predstojećeg derbija je Zvezda, koja je sa svojim navijačima spremila posebnu koreografiju, a u Areni neće biti pristalica Partizana, zbog kazne Evrolige.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se od 20 časova u "Štark" areni.

image