Sport

Kalinić se vratio u Hajduk - tražio platu 1 evro, sve daje za titulu prvaka Hrvatske

Hajduk, Split i čitava Dalmacija žive za prvu titulu "bilih" posle 19 godina i sve će učiniti da taj skoro dvodecenijski post prekinu baš u 2024. godini
Kalinić se vratio u Hajduk - tražio platu 1 evro, sve daje za titulu prvaka HrvatskeGetty © Chung Sung-Jun / Staff

A da Hajduk ponovo bude šampion Hrvatske potrudiće se i Nikola Kalinić, njihovo novo pojačanje, koji je potpisao petomesečni ugovor do kraja sezone.

Nekadašnji napadač Milana, Fjorentine, Rome i Atletiko Madrida danas ima 35 godina, a njegova ljubav prema Hajduku evidentna je i u plati koju će dobijati - Splićani će mu plaćati jedan evro mesečno.

To nije nikakva greška u pisanju, Kalinić će zaista na "Poljudu" inkasirati pet evra, što je potvrdio i sportski direktor Mindaugas Nikoličijus.

"Što se tiče finansija, to je bilo najlakše u tri godine koliko sam u Hajduku. Dogovorili smo jedan evro njegove plate. On želi da pomogne Hajduku i osvoji titulu, to je jedini motiv zbog kog se vratio", rekao je Nikoličijus o igraču koji je profesionalnu karijeru započeo baš u Hajduku.

On je 2009. napustio Split i prešao u Blekburn u transferu vrednom 7.000.000 evra, a nosio je još i dresove Dnjepra i Verone. Za reprezentaciju Hrvatske je upisao 32 nastupa i 15 golova, a napustio ju je iznenada u toku Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

image