Obradović potvrdio - Partizan u derbiju bez tri igrača: Ova utakmica je više od igre

Crno-beli će biti u oslabljenom sastavu u novom "večitom" derbiju ove sezone

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20.00 igraju "večiti" derbi protiv Crvene zvezde u Evroligi, a u drugom okršaju u tom takmičenju, crno-beli će u Beogradskoj areni biti gosti.

Trener Partizana Željko Obradović potvrdio je koji igrači na tom susretu neće moći da nastupe zbog povreda, ali i najavio veliku borbu sa najljućim rivalom.

"Utakmica koja je više od igre, protiv najvećeg protivnika Crvene zvezde, izgleda u dobrom trenutku i za njih i za nas. Odigrali su dobru utakmicu protiv Fenerbahčea, mi smo odigrali dobro protiv Asvela. Nadam se da će biti dobra utakmica", rekao je Željko Obradović novinarima u Areni.

"Poznajemo ovaj ambijent, košarkaši znaju koševe, biće malo drugačije, ali tako je kako je. Treba biti koncentrisan na utakmicu. Znamo šta je naš posao", istakao je Obradović, povodom činjenice da neće biti navijača Partizana na ovom susretu. On je potom otkrio i da tri igrača neće moći da pomognu ekipi.

"Svi su dobro sem Zeka Ledeja koji nije trenirao, Trifunović je počeo da radi, Aleksa takođe malo sa loptom, ali mislim da će biti isto kao protiv Asvela", najavio je Obradović njihovo odsustvo sa meča.

Upitan i kako na pripremu utakmice utiče činjenica da je Zvezda jača za mladog Nikolu Topića, trener crno-belih je jasan.

"Igra odlično, u ovim godinama pokazuje jednu dozu zrelosti koja je neuobičajena. Lično mislim da će on biti visoko plasiran na NBA draftu sledeće godine. Veliko pojačanje za Zvezdu, izuzetno dobro i pametno igra", poručio je Obradović.