Sport

Nadalova poruka za Novaka: Ništa me ne boli, zato igram bolje

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je nakon plasmana u četvrtfinale Brizbejna da misli da je odigrao dobar meč protiv Kublera, kao i da ne oseća bol u kuku i stopalu, zbog čega igra bolji tenis
Nadalova poruka za Novaka: Ništa me ne boli, zato igram boljeGetty © Chris Hyde

Rafael Nadal bio je veoma optimističan posle pobede nad Džejsonom Kublerom i plasmana u četvrtfinale Brizbejna i istakao da više ne oseća bolove u kuku i stopalu, kao i da zbog toga pruža bolje partije.

"Bio sam bez teniskog meča godinu dana, pa zato osećam zamor mišića. Generalno se osećam dobro. Operisao sam kuk i više ne osećam smetnje, što je izuzetno važno za mene. Stopalo se dobro oporavlja, što je ključno. Trenutno mogu da se krećem bez ograničenja. To me čini srećnim i omogućava mi da igram bolje", rekao je Nadal.

Nadal je protiv Kublera odigrao odličan meč.

"Mislim da sam krenuo dobro u meč, bio sam vrlo odlučan. Video sam da Džejson može da igra dobro sa osnovne linije pa sam se trudio da budem što agresivniji. Mislim da je ovo bio dobar meč za mene. Imam priliku da opet igram sutra što je vrlo dobro za mene. Bio sam dugo van turnira i ne mogu da budem zahvalniji", istakao je Nadal.

Španac dodaje da su mu potrebni mečevi.

"Moram da nastavim da treniram. Poslednja dva meča i prvi dubl koji sam igrao i sati provedeni na terenu mnogo znače. Imam šanse da igram i to su dobre vesti za mene. Vratio sam se nakon dugo vremena i osećam da sam konkurentan i to je ono što želim", zaključio je Nadal.

Nadal će naredni meč igrati protiv Džordana Tompsona, u četvrtfinalu Brizbejna, turnira koji je generalna proba za prvi grend slem u sezoni - Australijan open (14-28. januar).

Novak Đoković brani trofej u Melburnu, gde će pokušati da osvoji 11. titulu, a 25. na grend slemovima u karijeri.

image